Naast de (heel teleurstellende) FIFA-games en twee indies, heeft Electronic Arts niets te bieden voor de Nintendo Switch. Dat is niet omdat EA teleurgesteld is in het platform, want de ontwikkelaar zegt nu verder te willen investeren in Switch-games.

FIFA 18, FIFA 19, Unravel Two en Fe. Het Switch-portfolio van EA is op één hand te tellen. Hopelijk kunnen we binnenkort onze tweede hand gebruiken, want in een interview met Game Informer zegt Chief Studios Officer Laura Miele dat hun Switch-games succes hebben en dat ze in de toekomst absoluut meer Switch-games aan hun portfolio willen toevoegen.

We hebben geïnvesteerd met FIFA en hebben daar veel succes mee behaald. Ik vind het geweldig dat we met dat spel zo’n groot wereldwijd bereik hebben op dat platform. We kijken absoluut naar meer Switch-games in ons portfolio, dus daar hoor je nog van. We gaan op dit moment nog niets aankondigen, maar het is zeker een platform dat we in het oog houden voor enkele van onze meer succesvolle spellen.

Daarmee spreekt ze haar baas, CEO Andrew Wilson, tegen. Vorige maand zat hij namelijk samen met de investeerders en leek hij heel matig te spreken over het ondersteunen van de Switch. Toen werd hem namelijk gevraagd of The Sims zal worden overgeheveld naar het platform van Nintendo. Daarop zei Wilson dat veel Switch-eigenaars eveneens eigenaar zijn van een PS4, Xbox One of pc en liever EA-games op die platformen spelen.

Om wat voor games het precies gaat is nog een raadsel, maar aangezien Laura Miele het heeft over de meer succesvolle games, kunnen we enkel maar hopen dat het om grotere games gaat die dan ook een volwaardige Switch-versie krijgen. Het zou alvast mooi zijn als we de nieuwe Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville op Switch zien verschijnen.

Author

Op zijn 15e richtte Thibault Gaming4U op, maar door zijn studies moest hij daar afstand van nemen. De passie voor gaming journalistiek kon echter niet getemd worden en daar is Gamerverse het gevolg van. Zijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot zijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, je ziet het action-adventure genre als thema. Verder schrijft hij heel graag over zichzelf in derde persoon.

Write A Comment