Na de Crysis-crisis in 2011, keert EA terug naar Steam. Niet alleen verschijnen EA-games terug op het digitale platform, maar het bedrijf rolt ook EA Access uit voor Steam.

EA Access verscheen oorspronkelijk in 2014 voor Xbox One, maar in 2019 kwam de dienst eindelijk ook naar PlayStation 4. Nu wordt daar nog een extra platform aan toegevoegd, want EA kondigt aan dat hun abonnementsdienst deze zomer ook op Steam zal verschijnen, zo kondigt het aan in een persbericht.

Met EA Access krijgen leden toegang tot een collectie EA-games (The Vault), naast een korting van 10% op digitale EA-kopen en de mogelijkheid om nieuwe games kosteloos uit te proberen gedurende een bepaalde tijd. Een lidmaatschap kost je 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar.

Er moet echter wel een onderscheid worden gemaakt tussen EA Access en Origin Access, zo verduidelijkt The Verge. Die dienst blijft namelijk enkel beschikbaar via Origin. Een Basic-lidmaatschap op EA Origins kost je net zoals EA Access 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar. Met een Premium-lidmaatschap krijg je volledige toegang (geen proefperiode) tot games enkele dagen voor de release. Zo’n abonnement kost je echter wel 14,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar. In eerste instantie lijkt het er dus op dat EA Access op Steam niet meteen een goede deal is, aangezien je met Origin Access Basic alle games krijgt die EA Access ook heeft, plus een pak meer.

origin access

Hernieuwde samenwerking met Steam

EA was een lange tijd afwezig op Steam. In 2011 verliet EA het platform wegens een conflict met EA over de verkoop van Crysis 2 DLC en in een poging om hun eigen Origin-winkel succesvoller te maken. Het bedrijf kondigt nu aan Steam een nieuwe kans te geven. De terugkeer van EA naar Steam zal allereerst gebeuren met Star War Jedi: Fallen Order. Daarna zullen ook andere recent verschenen EA-games op Steam verschijnen, waaronder The Sims 4, Unravel 2, Apex Legends, FIFA 20 en Battlefield V. In de toekomst zullen nieuwe EA-games wellicht meteen op de dag van lancering verschijnen op zowel Origin als Steam.

In de meeste gevallen zal je echter nog steeds Origin nodig hebben wanneer je een EA-game wil spelen via Steam, net zoals dat ook bij Uplay het geval is.

EA belooft meer informatie te geven over hun Steam-plannen tijdens het EA Play Live enement op 11 juni.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!