Na alles grondig te analyseren zijn we klaar om onze top 3 te geven en ook iets waar we teleurgesteld in zijn deze E3. Zoals elk jaar hebben we het weer live gevolgd, ik toch grotendeels want Thibault was moetjes en sliep gewoon door de Bethesda-show.

Edit Thibault: Iémand moest Timon naar Zaventem brengen om 4u ’s nachts dus die vermoeidheid had een heel volwassen en lovenswaardige reden.

Timon’s Top 3

Final Fantasy 7 Remake

Final Fantasy 7 Remake

Zooooo lang was het stil in de wereld van Final Fantasy. Toch wat betreft de Remake van Final Fantasy 7. Maar niet deze E3! En wat was het goed, ze hebben me helemaal on board.

Deze E3 kregen we niet enkel een kleine trailer te zien, er was ook gameplay te zien! En de gameplay ziet er fantastisch uit. Final Fantasy in real-time ziet er in het algemeen verbazingwekkend uit. Mijn eerste Final Fantasy was eigenlijk XV (shame on me) dus de enige Final Fantasy die ik op dit moment heb gespeeld zijn degene die een real-time combatsystem hebben.

babble2 1

Hoewel ik het nooit gespeeld heb, ken ik er wel wat van. Natuurlijk weet ik wie deze bloedmooie vrouwelijke versie is van one-punch man. Maar ik ben niet alleen. I got you boys. In de trailer zagen we ook haar debuut in de remake en het publiek ging wild! By the way, het gaat hier over Tifa. Tifa Lockhart.

babble3

Maar waarvoor ik wild ga is deze geweldige collector’s edition van Final Fantasy 7. Holy cow, die figure! Het prijskaartje van deze versie is 320 dollar. En nog een klein detail is dat deze enkel te vinden is in de Square Enix store. Helaas heb ik op dit moment niet geld genoeg om hem te pre-orderen (update Thibault: dan moet je minder geld besteden aan eten tijdens onze reizen, Timon) dus blijf ik maar bij de “normale” collector’s edition van 90 euro.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion

Heb ik je ooit al verteld over mijn droomgame die ik ooit wil maken? Nee? Even kort dan! Mijn droomgame die ik ooit wil maken is een RPG met turn-based combat. En je zou elk personage die in de game zit kunnen recruiten en spelen als dat personage. Monsters? Check. Vrouwkes? Check. (I got you boys). Undead? Check. Shopkeepers? Check.

Tijdens de E3 was ik wat aan het kijken en plots werd er gameplay getoond van de nieuwe Watch Dogs game, en het zag er fantastisch uit. Maar wat ervoor zorgt dat deze game in mijn top 3 staat is vooral door het feit dat je elk personage in de game onder de knoppen kan krijgen. Iedereen die je tegenkomt in de straten kan bespeeld worden door jou. Klinkt dit bekend? Nee? Lees dan het tekstblokje hierboven nog even goed door…
Deze game maakt een droom van mij waar. Alleen is het geen RPG, maar ik geloof niet dat dat slecht is.

De kans om vrouwen uit te pikken voor mijn harem zorgt ervoor dat deze game op mijn pre-order lijst staat en dus ook in mijn top 3 van de E3.

Marvel’s Avengers

Een game waar ik gigantisch hyped voor was bij nog maar het zien van de naam, was Marvel’s Avengers. Die hype is nu wel wat over, want na het zien van de trailer heb ik er een aantal bedenkingen bij.

Een Avengers-game is, naast een game waar je iedereen kan zijn, een droomgame van me. Maar dan wel een échte Avengers game. Geen LEGO. Geen 2D fighting game. Zelfs geen top down hack & slash game. Een echte Avengers game. In de stijl van Spider-Man dus. Want wat was die game goed, right?!

Dat is wat Square Enix nu ook van plan is. Vandaar mijn hype dus. Maar na het zien van wat er te zien valt op dit moment vind ik het wat raar aanvoelen. Alle gezichten lijken zo anders, het zijn niet de gezichten waar we vertrouwd mee zijn. In de Spider-Man-game maakten ze echter ook geen gebruik van de echte acteur, waarom stoort het me dan? Misschien omdat ik een grote Avengers-fan ben en een mindere Spider-Man-fan.

Maar de echte vraag die bij op ons opkomt is, waar is Hawkeye..?
Ik hoop dat ze gewoon met onze voeten aan het spelen zijn, en hem opzettelijk uit de trailer hebben gelaten. Hawkeye wordt door sommigen namelijk gezien als geen onderdeel van de Avengers. Soms wordt hij zelf niet aanvaard als een superhero. Daarom zouden ze dit als “joke” gedaan kunnen hebben, maar de community is nu al kwaad. Ik zou niet willen weten wat er gebeurt als hij uiteindelijk echt uit de game wordt gelaten.

Timon’s teleurstelling

Skull & Bones

Als je Assassin’s Creed: Black Flag heb gespeeld ben je wel vertrouwd met het gevoel van kapitein te zijn op een piratenboot en te zeilen over de zeven zeeën. Je bemanning die al zingend uitbarst en je voelt je een koning. De Kraken van de zee.

Dat gevoel wou Ubisoft je volledig geven in 2018. En zelfs in multiplayer! Dat lieten ze zien op de E3-beurs twee jaar terug. Helaas werd de game al tweemaal uitgesteld terwijl hij normaal zou uitkomen in 2018, waardoor we op dit eigen moment nog steeds geen idee hebben wanneer we onze kanonnen kunnen richten op onze beste vrienden. In plaats van telkens een paar toptalenten te huren om een Just Dance showcase te geven zouden ze met wind in de zeilen (hihi) moeten werken aan deze game. WANT IK WIL HET.

Stiekem hoopte ik op meer informatie deze E3, maar dat kwam er niet. Daarom vult Skull & Bones mijn teleurstelling van E3. Geen game die aanwezig was, maar een game die niet aanwezig was. Helaas.

Thibault’s Top 3

Flight Simulator

Flight Simulator (2020)

Hoe saai ben je als je favoriete aankondiging van de E3-beurs een nieuwe flight simulator is? Dat is uiteraard een retorische vraag waar ik absoluut geen antwoord op wil, want dat is precies wat voor mij het geval is. Waarom moet je er zo enthousiast voor zijn? Wel, dat zal ik je even vertellen. Allereerst houd ik van flight simulators, maar omdat ik een console gamer ben en pc-gaming voor mij beperkt is tot een simpele iMac (sorry voor deze decadente uitspraak), is het nieuws dat ik binnenkort de koning van de flight simulators kan ervaren op console, geweldig nieuws. Meer zelfs, de nieuwe Flight Simulator die er in 2020 komt, is voor mij dé reden om een 4K-monitor en Xbox One X te kopen.

Daarnaast is het al ruim 13 jaar geleden sinds de laatste iteratie van flight verscheen. Verder is het nog de vraag hoe het zit met ondersteunde hardware. Ik ben bijlange niet de enige flight simmer met een Saitek yoke setup dus het zou mooi zijn als die ook ondersteund wordt op de Xbox. Dat zijn echter vragen waar we voorlopig nog het gissen naar hebben, net zoals de vraag of we opnieuw duizenden euro’s kunnen uitgeven aan add-ons.

12 minutes

12 minutes

Sommige games proberen de aandacht te grijpen met explosies, ratelende machinegeweren, autoraces die geheid aflopen in tientallen gesloopte wagens en meer, maar weinig games kunnen me meer boeien dan psychologische thrillers die nét genoeg info geven om je bij de keel te grijpen verslingerd te maken aan het verhaal. 12 minutes is een van die games.

In de psychologische thriller 12 minutes beleven we het verhaal van een man die vast zit in een time loop. Niet meteen een heel origineel verhaal dus, maar het feit dat de game gemaakt wordt door de verantwoordelijke van de art van The Witness (namelijk Luis Antonio) maakt het geheel nog dat tikkeltje interessanter.

The Legend of Zelda

The Legend of Zelda

E3 2019 was geen slechte tijd om een Zelda-fan te zijn. Niet alleen werd de remake van Link’s Awakening (hoe schattig ziet Link eruit?!) geconcretiseerd met een releasedatum (20 september 2019), maar er werd ook zomaar pardoes een nieuwe sequel aangekondigd voor Breath of the Wild.

Veel van die sequel is er nog niet geweten, maar de beknopte aankondiging dat de game in ontwikkeling is, is al meer dan genoeg om ons gamershart sneller te doen kloppen. Het gebeurt namelijk niet vaak dat een Zelda-game een directe opvolger krijgt, met dezelfde Link en bovendien op dezelfde console.

Bovendien volgde daarna nog het nieuws dat Link’s Awakening een bijpassende Amiibo krijgt. Als cuteness een prijs had, dan was het 16,98 euro, namelijk de prijs van de Amiibo. Mocht je daarna nog wat geld over hebben, dan is er ook nog een limited edition aangekondigd met een charmante steelbook, een stijlvol boek en uiteraard de Switch-game. Temper je enthousiasme als je niet bereid bent woekerprijzen te betalen op de scalpermarkt, want de editie is overal reeds uitverkocht.

Link's Awakening Link Amiibo

Thibault’s teleurstelling

Vermist: Sam Fisher

Sam Fisher, waar ben je?

Na het ‘lek‘ van de nieuwe Splinter Cell game die in ontwikkeling zou zijn, leek alles zo klaar als een klontje. E3 2019 zou hét moment worden waarop Sam Fisher terug het levenslicht zou zien in een volwaardige game (en niet als speelbaar personage voor Ghost Recon of iets dergelijks). Ik had er bijna geld op ingezet, dus de teleurstelling was des te groter toen Yves Guillemot de persconferentie afsloot zonder een ‘one more thing’ in de vorm van de nieuwe Splinter Cell. Ik blijf wachten, Ubi, ik blijf wachten…

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!