Nintendo heeft lang vastgehouden aan zijn eigen hardware, maar breekt nu toch het ecosysteem open naar mobiele apparaten. Eerder verschenen reeds Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp en vanaf 10 juli wordt Dr. Mario World nu ook aan dat rijtje toegevoegd.

De gratis game (die wel microtransacties bevat) is dus vanaf 10 juli te downloaden voor iOS en Android. De opzet van de game is dat je virussen moet vernietigen door de kleuren van pillen te matchen met die van de virussen, maar kijk vooral onderstaand filmpje voor een uitgebreide uitleg:

Leuke uitdaging voor Belgen

Omdat Nintendo zo van België houdt, hebben ze voor ons een leuke uitdaging verzonnen! De game wordt namelijk niet uitgebracht in België omwille van het feit dat lootboxes hier verboden zijn. Aangezien Dr. Mario World microtransacties bevat, begaf Nintendo zich dus op glad ijs en hebben ze ervoor gekozen om de game niet uit te brengen in België. Dat betekent dat je als Belg dus niet simpelweg naar de Play Store of App Store kan om de game binnen te halen.

Belgen zijn echter goed in het vinden van achterpoortjes en we moeten en zullen dus dat spel werkend krijgen op onze telefoons! Android-gebruikers kunnen bijvoorbeeld het apk-bestand downloaden en de game zo installeren terwijl iPhone-gebruikers een Nederlands Apple-account kunnen aanmaken om de game via de Nederlandse store te downloaden. Het vraagt allemaal wat extra moeite, maar het is voor ons helaas de enige manier om de game toch te kunnen ervaren.

Nintendo versus België

Ook Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp lijden onder de beslissing van België om lootboxes te verbieden. In augustus zal Nintendo die games namelijk ook terugtrekken uit ons Belgenlandje. Het is dan niet meer mogelijk om de game te downloaden of de game te spelen. Eerder werd ook reeds bekend dat Mario Kart Tour om diezelfde reden niet zal verschijnen in België, dus ook voor die game zullen we wat creatiever moeten zijn. Of, je leest gewoon op Babblefield hoe je die games precies werkend krijgt op je mobiele apparaat, des te makkelijker.

En zo zie je ons, die de Nederlandse immigratieformulieren hebben aangevraagd, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!