Ten orlog!

Het zogenaamde “Orlog” dobbelspel uit Assassin’s Creed: Valhalla valt bij veel gamers in de smaak. Ubisoft speelt daar handig op in door een fysieke van het spel te ontwikkelen.

Aan content geen gebrek in Assassin’s Creed: Valhalla (lees zeker ook onze review). Wanneer je na de verhaallijn van 50 uur nog naar meer hunkert, kan je nog eens de speelduur verdubbelen door de game volledig te voltooien. En ook daarna kan je nog steeds heel wat uren spenderen met de minigames die de game te bieden heeft, zoals het dobbelspel Orlog.

Ubisoft gaat in 2021 in samenwerking met PureArts (een fabrikant voor popcultuur collectibles) een fysieke versie van Orlog uitbrengen, zo meldt Dicebreaker. De website ging ook actief in gesprek met Benoit Richer, co-development game director. Volgens hem was de oorspronkelijke versie van Orlog anders dan de versie die uiteindelijk in de game zit. Oorspronkelijk zouden spelers in de speelwereld dobbelstenen kunnen verzamelen, om zo een “deck” samen te stellen. Omdat dat echter wel heel ver ging voor een simpele nevenactiviteit in de game, kozen de playtesters van Ubisoft ervoor om het spel te vereenvoudigen. Het artikel bevat nog heel wat interessante informatie over de ontwikkeling van het dobbelspel.

assassin's creed valhalla dobbelen

Orlog wordt gespeeld met twee spelers. Het doel van het spel is om de levensbalk van je tegenstander op nul te brengen. Je gooit de dobbelstenen en kan zo je acties samenstellen. Net zoals bij Yahtzee kan je drie keer gooien en zelf kiezen welke dobbelstenen je houdt. De twist zit hem vooral in de “God Favors”. Door bepaalde tokens te verzamelen, kan je een speciale vaardigheid activeren waarmee je de ronde naar je hand kan zetten.

Heb jij al Orlog gespeeld in Valhalla? Wat vind je ervan? Laat het weten in de comments!

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!