Het zijn chaotische dagen geweest in de kantoren van Bethesda. Een paar dagen geleden werden in een grootschalig lek van Walmart verschillende E3-titels mogelijks onthuld. Een van die titels was nogal een verrassing; RAGE 2. Vanwege de vele typefouten op de Walmart pagina was er veel twijfel rondom de authenticiteit van het lek, maar het officiële Twitter account van RAGE gooide wat olie op het vuur door te reageren op het lek.

De reactie van Bethesda was ook veelzeggend (of net niet).

Plots was RAGE 2 geteased en konden fans aftellen naar de E3, waar de game ongetwijfeld getoond zou worden. We kregen echter verrassend vroeg meer nieuws over de game, want Bethesda koos ervoor om het lek niet langer te ontkennen en ging meteen over naar de officiële aankondiging van de game. Dit gebeurde met een excentrieke trailer in punkstijl.

De extravagante stijl werd niet door iedereen gesmaakt en het was (bang) afwachten op de eerste gameplay, die reeds voor de volgende dag beloofd werd. Bethesda kwam hun belofte na en we kregen de eerste gameplay te zien van RAGE 2. De feedback op de eerste beelden waren overweldigend positief waardoor RAGE 2 bij velen behoorlijk hoog op de radar staat.

Naast de gameplaybeelden werd er ook een blogbericht online gezet waarin we reeds heel wat info kregen over de game. De belangrijkste info wordt hieronder samengevat.

Id Software of toch Avalanche Software?

Het lekken van info werd een running gag bij RAGE en ze deden er nog een schepje bovenop. Op de officiële website van RAGE 2 was namelijk te lezen dat id Software zou samenwerken met Avalanche Software voor de creatie van RAGE 2. Het RAGE twitter account wees ludiek met de vinger naar de marketingafdeling.

In het blogbericht van Bethesda valt te lezen hoe deze combinatie de perfecte mix is voor RAGE 2. Id met hun shooter verleden en Avalanche Software met hun ervaring in het open world sandbox genre en voertuiggevechten zou namelijk de ideale kruisbestuiving zijn voor RAGE 2. Na het zien van de gameplaytrailer, moeten we daar volledig mee akkoord gaan.

It’s the perfect mix: id Software’s first-person shooter pedigree, Avalanche Studios’ mastery of the open world sandbox, with a healthy dose of pedal-to-the-metal vehicle combat.

Verhaal

Na het inslaan van een asteroïde is er een postapocalyptische woestenij ontstaan waar bendes en allianties hun dominantie laten blijken. Iedere factie wil koste wat kost de schaarse voorzieningen beschermen en hun territorium uitbreiden waardoor de vrede onder druk komt te staan. In RAGE 2 volgen we WALKER, de laatste Ranger van Vineland die de tirannieke autoriteit wil verslaan. WALKER is tevens de laatste persoon bij wie Arkist Nanotrite bloed door de aderen stroomt. Dit bloed geeft hem speciale krachten en mogelijkheden, maar heeft ook een keerzijde. The Authority (bekend uit de eerste rage uit 2011) wil namelijk het Arkist ras uitroeien. Het is dus aan WALKER om zichzelf te beschermen tegen bendes, mutanten en The Authority terwijl hij ook de plaats die hij thuis noemt moet beschermen.

RAGE 2 Screenshot

Gameplay

Het duizelingwekkende arsenaal aan upgradebare wapens aangevuld met het speciale Nanotrite bloed van WALKER bewijst dat hij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Tot die speciale mogelijkheden behoren onder meer:

  • Slam Attack: een aanval van bovenaf waarmee je hard neerkomt op de grond en zo vijanden in een bepaalde straal schade toebrengt.
  • Energy Push: een aanval à la Star Wars waarmee je vijanden vanop afstand kan wegduwen.
  • Wapens worden krachtiger dankzij je speciale energie

Bovendien wordt er in de game gestimuleerd om zoveel mogelijk aanvallen te combineren. Die combinaties leiden uiteindelijk tot het aanvullen van je overdrive meter. Wanneer deze is aangevuld, kan je even full yolo gaan en dood en verderf zaaien zoals je nog nooit hebt gedaan. Je wapens worden krachtiger en krijgen unieke mogelijkheden, vijanden droppen beter loot en je health vult zich terug aan.

RAGE 2 Screenshot

Wide Open World

RAGE 2 belooft een game te worden waarin we veel gaan doen, behalve ons vervelen. De woestenij waarin we ons bevinden is namelijk een indrukwekkende open wereld. Van de moerasgebieden en oerwouden tot het dichte gebladerte en open woestijnen, de variatie in omgevingen zou iedereen moeten kunnen bekoren.

Release en meer info

RAGE 2 lanceert in de lente van 2019 voor PC, PS4 en Xbox One. Meer info krijgen we tijdens de Bethesda E3 Showcase op 10 juni.

Tl;dr

Geen fan van lezen? Geen probleem! In de video hieronder wordt alles wat we reeds weten over RAGE 2 netjes samengevat, aangevuld met alle beelden die we reeds hebben.

 

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!