Beeld het je in, een toekomst waar al je apparaten zich opladen via elektriciteit die gewoon in de lucht hangt. Het klinkt als een utopie, maar toch wordt er druk gesleuteld aan de technologie. Daar profiteren je Joy-Cons nu van.

Powercast werkt aan een product waarmee je je Joy-Cons volledig draadloos kan opladen, zo merkt Nintendo Everything op. De Wireless Charging Grip voor Nintendo Switch laadt Joy-Cons automatisch op wanneer deze zich binnen een straal van 60 centimeter van de stroomzender bevinden. Om de Joy-Cons op te laden, zullen deze zich wel moeten bevinden in een speciale Powercast grip.

nintendo switch powercast powerspot

Concreet werkt het dus als volgt. Allereerst verstuurt de PowerSpot transmitter draadloze RF-energie naar de Wireless Charging Grip. Het signaal wordt door de grip opgepikt uit de lucht en een chip in de grip zet dit signaal vervolgens om in stroom. De opgewekte energie wordt vervolgens opgeslagen in een batterij die zich in de grip bevindt. Wanneer je vervolgens je Joy-Cons in de grip schuift, worden deze opgeladen via de grip. Tot slot stuurt de zender enkel het draadloze stroomsignaal uit wanneer de grip een signaal stuurt naar de zender dat de batterijen van de grip bijna leeg zijn.

De Wireless Charging Grip wordt deze lente uitgebracht op Amazon. Op dit moment is het al mogelijk om de PowerSpot transmitter aan te schaffen. Deze kost je zo’n 100 euro.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!