Zoals gepland heeft Google vanavond in een nieuwe Stadia Connect heel wat nieuwe games aangekondigd voor het platform. Het betreft heel wat EA-titels, maar ze toonden ook een nieuwe exclusive.

Het eerste deel van de presentatie werd vooral benut om even te verduidelijken op welke manieren mensen aan de slag kunnen met Google Stadia. Het goedkoopste is om simpelweg aan de slag te gaan met een gratis pro-account voor twee maanden. Hiermee kan je spelen in de beste beeld- en audiokwaliteit en bovendien krijg je toegang tot enkele games waaronder Destiny 2 en Gylt. Ook kan je games aankopen in de Stadia Store. Die games kan je vervolgens onbeperkt spelen, zonder dat je nog moet betalen voor een lidmaatschap. Wil je echter blijven spelen in de hoogste kwaliteit, dan dien je wel nog steeds over een Pro-lidmaatschap te beschikken.

google stadia ways to play

Samenwerking met EA

EA en Google gaan samenwerken om bestaande games naar Google Stadia te brengen. Allereerst komt Star Wars Jedi: Fallen Order deze herfst naar Stadia. Daarna verschijnen Madden NFL en FIFA deze winter ook op de cloud gaming service. In 2021 verschijnen er nog games van EA op Stadia, maar het is nog niet bekend om welke titels het gaat.

Andere games die naar Stadia komen

  • DOOM Eternal (nu beschikbaar)
  • Octopath Traveler (nu beschikbaar)
  • Rock of Ages 3 (juni)

Volgende games komen in mei naar Stadia Pro:

  • The Turing Test
  • Steamworld Heist
  • Zombie Army 4: Dead War

Tijdelijke exclusives

Vervolgens kondigt Google een nieuwe ‘First on Stadia’ titel genaamd Crayta aan, wat dus inhoudt dat de game niet altijd exclusief voor Stadia zal zijn. In de game kan je je eigen levels bouwen en daardoor doet de game vooral denken aan de PS4-titel Dreams. De game komt deze zomer naar Stadia Pro.

Een andere tijdelijke exclusive voor Stadia is Wavebreak, een Mario Kart-achtige racer waar je met bootjes aan de slag gaat.

In de ‘First on Stadia’ game Embr kruip je in de rol van een onorthodoxe brandweer. De game maakt gebruik van gekke physics die tegenwoordig behoorlijk populair zijn (zie Overcooked, Moving Out, Good Job, etc). De game komt in mei naar Stadia.

Get Packed lijkt dan vooral een identieke kopie te zijn van Moving Out. Het is dan ook behoorlijk ironisch dat deze aankondiging vandaag gebeurt, namelijk op de releasedag van Moving Out.

PUBG

Stadia hun ‘One more Thing’ moment was de aankondiging van PUBG. De game is vanaf vandaag speelbaar op het platform en bovendien is de game gratis te spelen voor alle Pro-leden. De game ondersteunt cross-play, dus je kan samenspelen met vrienden die op een ander platform spelen.

Deze zomer houdt Google een nieuwe Stadia Connect waar ze opnieuw een reeks nieuwe games voor het platform gaan onthullen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!