Heb je ooit al een Steam-game gekocht om achteraf te moeten ontdekken dat de game ook gewoon bij Xbox Game Pass for pc zit? Dat probleem is nu verleden tijd!

Wanneer je net zoals mij Steam en Xbox Game Pass for PC door elkaar gebruikt, dan is het vast al eens voorgekomen dat je een game koopt op Steam om achteraf met lede ogen te zien dat die game gewoon bij Xbox Game Pass for PC zit. Geloof me, dat zijn financiële opdoffers die je hele dag verpesten.

Dankzij een vernuftige browserextensie van ontwikkelaar Ali Güler worden Steam-pagina’s uitgebreid met een extra banner wanneer een bepaalde game ook gewoon in Xbox Game Pass for PC zit. De extensie controleert het ID van de Steam-game en toetst die af in een Xbox Game Pass database die de ontwikkelaar zelf bijhoudt. Dat zal op termijn wellicht voor een probleem zorgen omdat de goede werking afhankelijk is van de stiptheid van de ontwikkelaar, maar voorlopig lijkt de extensie goed te werken. Hij is er voor Chrome en Firefox en buiten de installatie moet je verder niets configureren.

xbox game pass browser extension

Aangezien het hier om een browserextensie gaat, werkt de tool helaas enkel bij de browserversie van de Steam store. Desalniettemin is het een handige tool om even snel af te toetsen of een bepaalde game bij Xbox Game Pass zit.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!