Cool down.

Enkele influencers en mediafiguren hebben de Xbox Series X reeds even in bezit, en mogen van Microsoft stapsgewijs steeds meer informatie onthullen over het systeem. De eerste indrukken waren heel positief, maar na een uitgebreidere testperiode komen ook de mindere kanten van het systeem aan het licht.

Microsoft is duidelijk trots op de koeling van de Xbox Series X. En waarom zou je dat ook niet zijn, want het is een technisch hoogstandje. Zo werd het moederbord bijvoorbeeld opgedeeld in verschillende delen en wordt er een push-pull configuratie gebruikt om het systeem koel te houden. Bovendien zorgt die werking ervoor dat het systeem erg stil werkt, met veel journalisten die het zelfs de stilste Xbox ooit noemen. Ryan McCaffrey van IGN claimt bijvoorbeeld dat je het systeem amper kan horen wanneer het niet actief gebruikt wordt, en zelfs bij Red Dead Redemption 2 is het een stuk stiller dan de Xbox One X. Al weten we natuurlijk nog niet hoe het systeem zal reageren op echte next-gen titels.

Mogelijk is het slechts de stilte voor de storm, want videogameschronicle verwijst naar de ervaring van Franse game journalist Ken Bogard. “De Series X is heet, heel heet! Het maakt geen geluid, maar damn, wat is het heet! Het stoot gestoord veel warmte uit. Het is bijna een haard, je kan er je flat mee opwarmen.”

De journalist mist dus geen gevoel voor drama, maar het kan wel duiden op een probleem met het systeem. Ook Jeff Bakkalar van Giant Bomb meldt dat zijn Xbox Series X aanzienlijk veel warmte produceert, zelfs wanneer het systeem gewoon in standby staat. Beide journalisten benadrukken echter wel dat het hier om een vroege versie van het systeem gaat. Voorlopig is het niet duidelijk of dit een algemeen probleem is, of een kenmerk van de pre-release modellen. Bovendien is het vrij normaal dat dergelijke hardware warm wordt. Zolang er geen oververhitting plaatsvindt, hoeft er niet per se iets aan de hand te zijn.

Dus ik geef de heethoofden op het internet alvast dezelfde raad die ik ook aan de Xbox Series X geef: cool down.

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!