Voor gen skippers is het oké. Voor mij is het een nee.

We kennen allemaal deze handheld/home console ondertussen. Nintendo kwam een anderhalf jaar geleden aanpronken met zijn nieuwe console. En ik moet toegeven, het was creatief. Het is perfect voor mensen zonder andere home consoles, zonder een Wii U of zonder handhelds. Maar voor mensen zoals mij, vind ik de Switch nog niet genoeg.

Mensen zoals mij

Wat bedoel ik met mensen zoals mij? Ik heb een heleboel consoles thuis staan. PS4, Xbox One en, jazeker, de Wii U, net zoals 10 andere mensen in de wereld. En ik ben er trots op ook!
De Wii U vond ik persoonlijk geen slechte console. Goed, er kwamen geen games van externe ontwikkelaars op, maar daarvoor had ik de PS4, mijn main console zeg maar. En omdat ik de Wii U had, kocht ik natuurlijk de meeste exclusives waaronder: Pokkén Tournament, Mario Kart 8, Splatoon, New Super Luigi U, Captain Toad Treasure Tracker en nog wat meer. Deze namen klinken je waarschijnlijk allemaal bekend in de oren. Dat komt omdat deze allemaal een versie hebben op de Switch. Wat extra content, maar wel full price natuurlijk. (Splatoon uitgezonderd).

De beruchte Wii U die maar zeldzaam voorkomt in huizen. Bron: Wikipedia

Port games

En daar wil ik het over hebben. De games die geport worden naar de Switch. Eén van de recente toevoegingen is namelijk South Park: The Stick of Truth. Deze kost 30 euro in de digital store. Laat dat maar even inzinken. Als je weet over welke game het gaat weet je dat deze al redelijk oud is, zelf ik heb de Platinum trophy al. Hij was zelf gratis bij de tweede game in de South Park reeks. De Switch loopt best wel achter met de meeste games.

Bron: ubisoft

Als je geen andere console hebt en nog al deze games niet hebt is de Switch natuurlijk wel een aanrader. Maar een game zoals de Stick of Truth heb ik al lang op andere consoles. En het vervelende is nog wel dat ze de Wii U games ook opnieuw maken. Ja het is een goed idee voor mensen die geen Wii U hadden (zoals de meesten). Maar de mensen die alle exclusives kochten (omdat dat misschien het enigste op de Wii U was) is het wel wat minder. De extra content is alleen beschikbaar voor Switch natuurlijk, en om de game dubbel te kopen enkel voor die content is een beetje extreem.

De nindies zijn ook zoiets. Een tijdje geleden kwam er een release video van een aantal indies die naar de Switch komen. Maar sommigen daarvan zijn opnieuw ports, die mensen met een andere console beslist al hebben. Wat dan eigenlijk een straf is voor het al hebben van de game. Je wil de exclusieve content van de Switch. Maar helaas, je hebt de game al.

En ja, je kan dit beargumenteren met te zeggen dat het leuker is om ze onderweg te spelen. Maar ik heb een 3DS en een Vita. Daar zijn er toch wat betere keuzes op beschikbaar. Dan ga ik geen games dubbel kopen terwijl ik andere heb om onderweg te spelen, ook al gebeurt dit erg weinig.

Mijn library

Ik heb nu welgeteld 3 games op de Switch die ik daadwerkelijk de moeite vond. Mario + Rabbids: Kingdom battle, Octopath Traveler en Mario Odyssey. Splatoon 2 zou nog bij deze collectie mogen maar de rest? Heb ik al. Net zoals ik zei, de andere Nintendo exclusives zijn ported Wii U games, waar ik niet blij mee ben, en de andere heb ik op andere consoles.

Merry Switchness

Ik heb mijn Switch gekregen omdat ik een brave jongen was. Maar moest ik nog geen Switch hebben gekregen, had ik er nu nog steeds geen. Het moment zou aanbreken met deze kerstdagen. Met de nieuwe exclusives die eraan zitten te komen wordt het eindelijk toch wel de moeite om de Switch te kopen. Maar dat is ondertussen wel al een anderhalf jaar na release.

Mocht ik nog geen Switch hebben gehad was dit mijn to-be Switch geweest.

Mijn punt

Switch is een goede console voor vele personen, maar ik was teleurgesteld tot op dit moment en verwachtte er toch iets meer van. De Switch heeft veel potentieel en laat ons hopen dat hij toch een langere lifespan heeft dan de Wii U. 

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!