“You got a friend in me” is erg toepasselijk hier: een update gecentreerd rond de band met je partner. Niantic brengt een nieuwe update uit die nu al beschikbaar is voor level 30+ trainers.

De leukste main-line Pokémon games zijn voor mij HeartGold en SoulSilver. De reden daarvoor was grotendeels omdat de Pokémon die helemaal vooraan stond in je party gewoon achter je liep. Dit kon dus eender welke Pokémon zijn (tot en met gen 4 want daar speelden de games zich af). Ik vond het geweldig om een PokéCenter binnen te stappen met een Gyarados achter me. Op dat moment moest hij terug in zijn Pokéball omdat hij te groot was om een gebouw in te kunnen. Hoe geweldig is dat?!

In Pokémon Go is er nu een update die wat weg geeft van deze mechanic. Eigenlijk is deze vooral gebaseerd op de relatie tussen Ash en Pikachu, de twee helden in de Pokémon anime. Het gaat vooral om de vriendschap en de band tussen jij en je favoriete Pokémon.

Je zou met je Buddy Pokémon kunnen spelen in AR mode, hem/haar eten geven of ermee vechten. Deze drie dingen zullen ervoor zorgen dat je friendship level omhoog gaat met je Buddy Pokémon. Net zoals je friendship level met andere spelers, heeft je band met de Pokémon ook verschillende levels.

  • Good Buddy – Je Buddy Pokémon zal je vergezellen op de map.
  • Great Buddy – Je Buddy Pokémon zal je helpen bij het vangen van Pokémon en brengt je items.
  • Ultra Buddy – Je Buddy Pokémon zal de wereld beginnen verkennen. Je Pokémon zal bijzondere plekjes in de spotlight zetten voor je en je souvenirs brengen.
  • Best Buddy – Je Buddy Pokémon draagt een speciale badge om de band te tonen tussen jou en je partner Pokémon. Ook krijgt je Pokémon een CP boost wanneer ze vechten.

Je Pokémon die op de map te zien is was voor mij al meer dan genoeg, maar daarbij krijgen we nog eens zoveel meer extra’s! Je Buddy Pokémon is nu iets meer dan een candy-machine. Mocht je willen veranderen van Buddy Pokémon vormt dit helemaal geen probleem. Je progressie wordt bijgehouden, je verliest niet alles waar je voor gewerkt hebt. Dit geldt ook voor je progressie om een candy te verdienen voor die Pokémon.

Ben je nog geen level 30, dan is deze feature nog niet aanwezig voor jou. Hoewel dat waarschijnlijk niet meer zo lang zal duren. Tijdens kerst zal er aardig wat gewandeld worden aangezien er opnieuw verschillende vormen te vinden zijn van bestaande Pokémon. Tal van kleine events zijn beschikbaar gedurende de kerstperiode. Deze zijn misschien iets te veel om op te sommen. Daarom vind je hier een lijst terug met alle komende events voor dit jaar.

Niantic weet van geen stoppen met Pokémon Go. Waarom zouden ze met de meest winstmakende mobiele game van dit jaar. Met al deze events wordt het tijd dat ik weer eens terug in de wereld van Go stap. Alleen jammer dat mijn smartphone maar blijft weigeren om Pokémon Go opnieuw te installeren. Tijd voor een volledige reset!

En zo zie je mij, die niet kan wachten om gedragen te worden door een Snorlax, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!