Cyberpunk doet de vorige generatie zweten

Uit de eerste reviews bleek al dat Cyberpunk 2077 – net zoals elke grote game tegenwoordig – te kampen heeft met technische probleempjes. Op de vorige generatie consoles lijken die problemen het sterkst aanwezig te zijn.

De eerste reviews van Cyberpunk 2077 zijn overweldigend positief, maar er is iets waar zowat iedere reviewer het over eens is: technische problemen zijn (te sterk) aanwezig. Het is niet zomaar dat reviewers en streamers de game draaien op een high-end gaming pc, want zeker op de laatste generatie consoles heeft de game het lastig, zo meldt Polygon.

Nu iedereen aan de slag kan met Cyberpunk 2077, wordt pijnlijk duidelijk waarom alle reviewers een pc-code kregen voor de game. Op Twitter verschijnen meerdere meldingen van gamers die last hebben van vreemde bugs en zelfs totale glitches. Het is echter onduidelijk in hoeverre die gamers ook de laatste nieuwe patches hebben geïnstalleerd. Sommige gamers gebruikten namelijk een omweg om de game eerder te kunnen spelen op Xbox, maar daardoor kon je wel de day One patch niet downloaden. Speel je op pc, dan is het ook belangrijk om de laatste drivers van je grafische kaart te downloaden.

Ontwikkelaar CD Projekt RED stond de afgelopen tijd zwaar onder druk omdat ze – ironisch genoeg – hun ontwikkelaars zo zwaar onder druk zetten. Teamleden moesten “crunchen” om de game af te krijgen. Nu blijkt echter dat ze nog wat extra tijd hadden kunnen gebruiken. Helaas zullen de ontwikkelaars het de komende dagen nog druk hebben met het oplossen van bugs.

In dit artikel

cyberpunk boxart

Cyberpunk 2077

Ontwikkelaar: CD Projekt Red

Uitgever: CD Projekt

Platformen: Windows / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia

Releasedatum: 10/12/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!