Het bedrijf wordt aangeklaagd wegens misleiding.

Na de wind van voren te hebben gekregen door de gaming community, keren ook de investeerders zich tegen CD Projekt. Het moederbedrijf werd aangeklaagd wegens misleiding. Het bedrijf is echter vastberaden om zich krachtig te verdedigen.

Enkele dagen geleden hebben enkele investeerders CD Projekt (het moederbedrijf van onder andere CD Projekt RED) het bedrijf aangeklaagd wegens misleiding. Het gaat om een groep investeerders die aandelen kochten bij CD Projekt tussen 16 januari 2020 en 17 december 2020. Na de lancering van Cyberpunk 2077 stortte de aandelenkoers namelijk in.

Volgens de investeerders wist CD Projekt dat hun aandelenkoers zou instorten na het lanceren van hun “onspeelbare game”, maar hebben ze deze informatie achtergehouden om investeerders te misleiding. Daardoor hebben die investeerders verliezen geleden, maar er wordt niet aangegeven hoe groot die verliezen zijn.

CD Projekt heeft aangegeven dat ze zich “krachtig zullen verweren” in de rechtszaak, zo meldt Bloomberg.

In dit artikel

cyberpunk boxart

Cyberpunk 2077

Ontwikkelaar: CD Projekt Red

Uitgever: CD Projekt

Platformen: Windows / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia

Releasedatum: 10/12/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!