We verwachten geen petitie tegen deze game.

Update (26 mei om 18:00)

Call of Duty: WWII is vanaf nu helemaal gratis in de PlayStation Store voor PlayStation Plus-leden.

Origineel bericht (25 mei om 18:22)

Er kwam behoorlijk wat kritiek op de PlayStation Plus games van mei 2020, maar Sony maakt het ruimschoots goed met deze aankondiging voor juni.

“De PlayStation Plus games voor juni? Nu al? Wauw, deze quarantaineperiode heeft echt mijn tijdsgevoel zwaar aangetast, want het is nog niet eens de laatste woensdag van de maand!” We horen het je al denken. Normaal worden de PlayStation Plus games inderdaad aangekondigd op de laatste woensdag van de maand, maar deze keer maakt Sony een uitzondering.

Ze konden namelijk niet wachten om aan te kondigen dat Call of Duty: WWII de eerste game is die gratis speelbaar zal zijn voor PlayStation Plus-leden. Meer zelfs, de game is vanaf morgen al te downloaden! Het is niet geheel duidelijk waarom de onthulling nu reeds gebeurt, maar Game Rant merkt op dat het vandaag ‘Memorial Day’ is in de Verenigde Staten. Die context kan dus zeker een verklaring zijn voor de vroegtijdige onthulling.

Wat extra opvallend is, is dat de game reeds vanaf morgen te downloaden is, dat kondigt PlayStation aan in een tweet. Het is echter niet volledig duidelijk of we de game vanaf morgen enkel kunnen downloaden, of ook effectief de game kunnen spelen. Het lijkt vergezocht dat Sony een speciale pre-load functie heeft ingebouwd voor gratis PlayStation Plus games, dus we lopen wat op de feiten vooruit en gaan er alvast vanuit dat we vanaf morgen de game kunnen spelen.

Eerder vandaag waren er geruchten dat Marvel’s Spider-Man naar PlayStation Plus zou komen, maar dat gerucht was gebaseerd op een veelvoorkomende bug in de PlayStation Store en sowieso dus al niet gegrond. Dat we nu al zo’n klepper krijgen als Call of Duty World War II, sluit dus quasi met zekerheid uit dat we ook nog eens Spider-Man aan het lijstje van gratis games mogen toevoegen.

In dit artikel

call of duty world war 2 boxart

Call of Duty: World War II

Ontwikkelaar: Sledgehammer Games

Uitgever: Activision

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 03/11/2017

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!