Oh, you’re big in Japan. Tonight. Big in Japan. Be tight. Big in Japan. Oh, the Eastern sea’s so blue. Eentje voor de kenners die net zoals ik fan zijn van zowat alles wat met Japan te maken heeft. Het eten, de taal, de anime en hohoho, de games!

Op dit moment is de Big in Japan sale op PlayStation volop aan de gang. Omdat het tussen al die aanbiedingen nogal moeilijk is om het kaf van het koren te scheiden, lijst ik hier mijn favorieten op. De aanbiedingen zijn geldig tot 9 mei.

Monster Hunter World: Iceborne Master Edition

Prijs: 46,89 euro
Genre: Action-RPG

Monster Hunter World was de eerste in de franchise die zich een baan vond naar de PlayStation home-consoles. En wat een cadeau was dit. Monster Hunter is een game waarin jij grote monsters moet verslaan. Met een arsenaal van een heleboel verschillende wapens die gepaard gaan met verschillende speelstijlen zorgen de games altijd voor een grote vrijheid en variëteit. Leer de moves van de reusachtige monsters en leer om ze neer te halen in zo weinig mogelijk tijd.

Monster Hunter World zorgde ervoor dat het multiplayer aspect veel toegankelijker was dan elke andere Monster Hunter hiervoor. Wat een geweldige game is dit. In 2019 beheerde deze zelf tot mijn top 3 van meest gespeelde games. Er is een wel grote leercurve, eigenlijk is de verhaalmodus slechts het begin van je avontuur. Daarna speel je heel wat nieuwe dingen vrij om je ultieme pantser en wapens samen te stellen.

Oh juist ja, ik ben vergeten te praten over Iceborne! Ik ben al zo onder de indruk van wat Monster Hunter World me heeft opgebracht, laat staan wat er mij nog te wachten staat in de DLC! Helaas kan ik deze versie niet meer aanschaffen want ik heb Monster Hunter World al. Maar heb je deze nog niet, dan krijg je deze bij de master edition. Hiermee duik je een geheel nieuwe wereld in met 15 nieuwe monsters om een pantser van te maken. Als je bereid bent om die berg te beklimmen, dan wacht er een fantastische vallei vol epische gevechten samen met een stel Japanners die alles doen terwijl jij gewoon staat toe te kijken.

Final Fantasy XV Royal Edition

Prijs: 17,49 euro
Genre: Real-time Action RPG

Final Fantasy XV is de eerste main-title Final Fantasy die ik in handen had. 15 games in een reeks, ah, time to give it a shot. Ik was ook al zeker helemaal omver geblazen tijdens de E3 toen ik de combat zag. Het Real-Time combat systeem was verbluffend. Iets helemaal anders dan wat je in de vroegere Final Fantasy games had. Weinig grinden in deze game en verbluffende gameplay. De story, hmm, die zit wat ingewikkelder in elkaar. Maar niets kan op tegen het rijden op Chocobo’s en je eigen muziek kiezen.

In de Royal Edition zitten trouwens alle DLC-episodes van je gang members. Terugdenkend aan die intro, wauw. Wat een bromance zat er in deze game. Laat de XV in de titel je vooral niet schrikken. Elke main-title in de Final Fantasy reeks is standalone. Heb je enkel de recente Final Fantasy 7 Remake gespeeld? Geen probleem! Deze is zeker een aanrader voor fans van het real -time action-RPG genre. Mocht je deze spelen, speel hem dan wel met de Japanse stemmen.

World of Final Fantasy

Prijs: 12,49 euro
Genre: Monster Collector Turn-based RPG

Is het valsspelen als ik een tweede Final Fantasy game in deze lijst plaats? Nee! Want dit is een spin-off title. Eigenlijk heeft World of Final Fantasy heel weinig te maken met de main-titles waar er getallen in voorkomen. Te vergelijken met Pokémon Pinball of Persona 5 Dancing All Night. Een game van een heel ander genre, die wel gebruikmaakt van dezelfde wereld.

Mag ik eventjes hoofdletters gebruiken om uit te drukken dat dit DE BESTE MONSTER COLLECTOR IS DIE IK HEB GESPEELD. Ik ben een grote fan van Monster Collector games: Pokémon, Digimon, Invizimals, noem maar op. Ik heb van alles gespeeld waar je kleine (en grote) monsters moet trainen en mee kan vechten. Voor Final Fantasy fans is dit een must-play. Maar zelf als je geen fan bent is dit, zonder twijfel, de beste monster collector op de markt. Het stacking systeem geeft een volledige twist aan je standaard turn-based combat. En hoe kan ik weerstaan aan het rijden op Chocobo’s?!

Tot vandaag de dag speel ik deze nog wel regelmatig eens op mijn Vita. Ik heb trophies in de game die terugkeren naar de datum van release. De grind is me wat veel voor de platinum, maar ik heb me heel erg geamuseerd bij het spelen van deze game. Als ik mijn save file zie waar er bij de speeltijd “80 uur” staat, schaam ik me er zelf niet om. Deze game is dat waard.

Dragon Quest Builders 2

Prijs: 35,99 euro
Genre: Action-RPG Sandbox

Dragon Quest Builders 2 is een builder game, vergelijkbaar met Minecraft. Jij hebt de kracht gekregen om kamers te maken van rauwe ingrediënten. Mensen helpen, monsters verslaan, items verzamelen en het bouwen van een dorp om je te verdedigen tegen monsters is waar de game helemaal over gaat. Eigenlijk Animal Crossing met een RPG touch.

In vergelijking met de eerste game zijn er heel wat extra’s toegevoegd. Nieuwe wapens en pantsers, veel grotere eilanden om te verkennen en op te bouwen én multiplayer! Hoewel de multiplayer zich slechts bevindt op een eiland en niets te maken heeft met de story, kan je wel samen met een vriend van alles beginnen bouwen op een eiland.

Mocht je een “builder” game willen spelen is deze een echte aanrader. Je kan het vergelijken met Minecraft in een Dragon Quest skin.

Naruto / Dragonball Xenoverse / Kill La Kill / My Hero Academia / Seven Deadly Sins / Jojo

Prijs: onder 20 euro
Genre: 3D-Fighter

Fan van het 3D-fighter genre? Dat is namelijk waar anime games het meest uitblinken. Oké ik bundel ze nu allemaal in één, maar dat is ook omdat het vooral varieert wat voor anime jij het leukst vindt. Ben je een Naruto fan? Dan zal je uiteraard veel meer plezier beleven aan het uitvoeren van Rasengans dan wanneer je Plus Ultra zou gaan in My Hero Academia.

Ze zijn uiteraard niet allemaal gelijk. Zo is Dragonball Xenoverse volledig anders dan alle andere die ik hierboven opsomde. Maar 3D-fighters hebben meestal wel dezelfde aspecten. Gekke combo’s, Flashy ultimate moves én online battles waar je van denkt “hm…. Ik was toch niet zo goed of ik dacht” na uren tegen de moeilijkste bots te hebben gespeeld. Als je niet geïnteresseerd bent in anime, is het zeker geen aanrader. Het anime-aspect van de games maakt het juist zoveel leuker. Ik zie mezelf niet vechten met mensen die ik niet ken en rare Japanse woorden beginnen uit te kramen, maar als je een échte Otaku bent is eender welke in deze lijst een aanrader.

Welke Japanse game is volgens jou een echte must-have? Drop je favorieten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

1 reactie

  1. Thibault

    Resident Evil 2 staat ook aan 50% korting! Absoluut een van de beste survival horrors en een must-have.

    Mijn all-time favourite is Resident Evil 4, maar in 2022 komt er een remake dus als je de game maar één keer wil spelen, dan wacht je misschien beter op de remake.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!