Vandaag om 17u wordt de nieuwste Assassin’s Creed aangekondigd via een ongetwijfeld epische trailer.

Gisteren werd de setting van de nieuwe Assassin’s Creed game aangekondigd op een behoorlijk bijzondere manier. Ruim acht uur lang konden mensen live kijken naar een digitale artiest die artwork maakte voor de game en zo steeds meer van de setting liet zien. En niet zomaar een digitale artiest, maar niemand minder dan Kode Abdo (beter bekend als BossLogic). Hij is voornamelijk bekend van zijn samenwerkingen met Marvel. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld de limited edition Avengers: Endgame poster, samen met wat DC Comics voor de aankomende film Black Adam.

Vikingen

De livestream bevestigde wat reeds geruime tijd bekend was: de nieuwe game speelt zich af in de tijd van de Vikingen. Op het einde van de stream werd ook de titel van de game onthuld: Assassin’s Creed Valhalla. De échte onthulling staat echter gepland voor vandaag, om 17u precies. Via een cinematische trailer wordt de game uit de doeken gedaan.

De game zal naar alle waarschijnlijkheid verschijnen op PS4, Xbox One en PC, maar ook de next-gen consoles PS5 en Xbox Series X. Qua releasedatum wordt oktober-november van dit jaar verwacht, afgaand op de releasedatum van de Assassin’s Creed-boeken die eerder reeds verschenen bij verschillende online retailers.

Bekijk de cinematische trailer

Vandaag, donderdag 30 april, om 17u stipt kan iedereen de cinematische trailer in wereldpremière zien gaan. Het enige wat je moet doen, is even afstemmen op onderstaand kanaal:

Hoe denk jij over de tijd van de Vikingen als setting voor Assassin's Creed? Laat het ons weten in de comments!

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!