Omdat gamers zo goed kunnen multitasken.

Deze ROG Zephyrus Duo gaming laptop beschikt over twee monitoren en indrukwekkende specificaties, maar helaas is het prijskaartje navenant.

ROG (Republic of Gamer, het gamemerk van ASUS) brengt hun meest opvallende gaming laptop vandaag uit in België en Nederland. Buiten het feit dat het een krachtige gaming laptop is, onderscheidt hij zich vooral met zijn tweede beeldscherm die zich onder het primaire beeldscherm bevindt. Eigenlijk zijn er zelfs drie schermen wanneer je ook het trackpad meerekent. Die kan je namelijk met een druk op de knop omvormen tot een numeriek klavier.

Gebruikers kunnen het tweede scherm (dat trouwens een 14,1-inch touchscreen is met stylusondersteuning) gebruiken op tal van verschillende manieren. Livestreamers kunnen het tweede scherm bijvoorbeeld gebruiken om de chat weer te geven. Videobewerkers kunnen het tweede display dan weer inzetten als tijdlijn of simpelweg voor zaken zoals het weergeven van mails. Mits de game er ondersteuning voor biedt, kan je bijvoorbeeld ook onderdelen van je HUD op het tweede scherm plaatsen. ROG meldt dat het secundaire scherm onder andere ondersteuning biedt voor League of Legends, Fortnite en CS:GO. Bij deze games kan je bijvoorbeeld real-time statistieken zien.

asus rog zephyrus duo

Koeling

Het tweede scherm wordt gekanteld in een hoek van 13 graden. Dit zorgt ervoor dat je het scherm comfortabeler kan zien en dat touchscreen interacties makkelijker verlopen, maar dat bevordert ook de airflow. Onder het touchscreen vind je namelijk een grote opening voor diepe airflow. De CPU en n-Blade ventilatoren worden verbonden via vloeibaar metaal in plaats van traditionele koelpasta. Op die manier kunnen de componenten aan maximale prestaties werken, zonder oververhitting te riskeren.

Overige specificaties

Het apparaat is meer dan een eye-catcher en beschikt onder de motorkap ook over indrukwekkende specificaties. De laptop is verkrijgbaar met een GeForce RTX 2080 Super GPU (Max-Q), een Intel Core i9 van de tiende generatie (i9-10980HK) met 8 cores en 16 threads en 32GB (3200 MHz) RAM. Qua opslag vind je 2 SSD’s van elk 1TB in een RAID 0-configuratie die voor snellere gegevensoverdracht zorgt dan wanneer je simpelweg één SSD van 2TB zou gebruiken.

Verkrijgbaarheid

Koop je het apparaat binnen de actieperiode, dan krijg je een gratis kopie van Dying Light en Dying Light 2. ROG werkte samen met ontwikkelaar Techland om Dying Light 2 volledig te optimaliseren voor hun laptop. Zo kan je met het touchscreen eenvoudig schakelen tussen inventory items en quests.

Zoals eerder vermeld is het apparaat echter niet goedkoop. De variant met Intel Core i9( koop je voor 4.599 euro. Er is ook een goedkopere variant (met een Intel Core i7) die voor 3.699 euro van eigenaar wisselt.

NaamModelKleurBeeldschermCPURAMOpslagGrafische kaartAdviesprijs
ROG Zephyrus DuoGX550LWS-HC037T-BEGunmetal Gray15.6″ UHD/IPS / 60HzIntel® Core™ i7-10875H16GB DDR4-3200 SO-DIMM + 16GB DDR4 on board1TB PCIeSSD (HyperDrive)NV RTX 2070 Super GDDR6 8GB (Max-Q) + Gsync€ 3.699
ROG Zephyrus DuoGX550LXS-HC029T-BEGunmetal Gray15.6″ UHD/IPS / 60HzIntel® Core™ i9-10980HK16GB DDR4-3200 SO-DIMM + 16GB DDR4 on board1TB + 1TB PCIe SSD (HyperDrive/RAID 0)NV RTX 2080 Super GDDR6 8GB (Max-Q) + Gsync€ 4.599

Is een tweede monitor op een laptop een meerwaarde voor jou? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!