Een veelgehoorde klacht van Assassin’s Creed Odyssey is dat de game simpelweg te groot en lang is. Met Valhalla pakt Ubisoft het anders aan, die game wordt namelijk wat beknopter dan Odyssey.

Terwijl je een game zoals Assassin’s Creed Syndicate in minder dan 20 uur kon afronden, kost Odyssey je makkelijk 40 uur om enkel en alleen de standaard verhaallijn te voltooien. Wil je alles spelen wat de game te bieden heeft, dan heb je met 100 uur wellicht niet genoeg (we hebben het niet uitgetest). Een grote game is op zich geen probleem, maar bij Odyssey voelde de game met momenten gerekt en langdradig. Met Valhalla wil Ubisoft dit absoluut vermijden en dat wil zeggen dat ze knippen in de omvang van de game.

Ubisoft’s Malek Teffaha liet op Twitter het volgende weten: “FYI, het wordt niet de langste of grootste game van de reeks. Ze hebben voor deze game rekening gehouden met de kritiek.” De tweet werd ondertussen weer verwijderd.

Geen zorgen, Valhalla wordt zeker geen game die je op een avondje uitspeelt. Wel lijkt het erop dat het tempo van de game hoog zal blijven, zodat het nooit voelt alsof de game de tijd rekt. Wie meer tijd wil om de mooie open wereld te verkennen (een groot deel van Engeland) zal dat uiteraard kunnen. Bovendien kan je jezelf ook helemaal verliezen in het uitbouwen van je Viking-nederzetting, vissen, plunderen, jagen en meer.

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!