Er wordt nogal vaak gezegd dat je niet rouwig mag zijn om materialistische dingen, maar wanneer de Notre Dame afbrandt is de hele wereld toch even in rouw. Dat brengt echter ook het beste in de mensheid naar boven, want zowat de hele wereld zet zijn schouders onder de heropbouw van de iconische Franse kathedraal.

Ook Ubisoft wil zijn steentje bijdragen. De Franse ontwikkelaar heeft de Notre Dame namelijk vereeuwigd in Assassin’s Creed Unity en voelt zich geroepen om te helpen. Daarom doneert het bedrijf een half miljoen euro voor de restauratiewerken en geeft het de PC-versie van Unity tijdelijk gratis weg tot en met 25 april. Wanneer je de game toevoegt aan je Uplay-bibliotheek, zal hij daar voor altijd staan.

Gamers spreading love

Dat nobele gebaar verwarmde de harten van heel wat gamers. Die liefde verspreiden ze maar al te graag op Steam (ook al is dat helemaal niet de plaats waar je de game gratis kan krijgen). Steeds vaker zijn games op Steam het slachtoffer van review bombs, waar een groep gamers een slechte review droppen om zo hun ongenoegen te laten blijken en het cijfer naar beneden te halen. Steam heeft daarop gereageerd door een nieuwe functionaliteit in te bouwen die automatisch review bombs detecteert en die zo niet verrekent in de algemene reviewscore.

Voor het eerst zien we echter dat een review bomb gebruikt wordt om liefde te verspreiden in plaats van haat. Sinds 16 april kon de Steam-pagina van Unity op heel wat positieve reviews rekenen. Terwijl de all-time reviewscore nog steeds “Mixed” is, is de recente reviewscore “very positive”. Nu we dit nieuws hebben gepubliceerd op Babblefield, dé autoriteit op het gebied van gaming, zal de impact natuurlijk alleen maar toenemen.

assassin's creed unity

Bij deze is het dus officieel bewezen dat gamers niet allemaal harteloze wezens zijn die alleen maar haat kennen. Gamers zijn echter wel cheap asf, dus grijp je kans en pak Assassin’s Creed Unity gratis voordat het te laat is.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!