Update (11u)

Nu ook Ubisoft China een aankondiging teaset voor vandaag, lijkt de onthulling van de nieuwe Assassin’s Creed quasi onvermijdelijk.

Origineel bericht (09:22)

Het ziet ernaar uit dat we heel binnenkort de nieuwe Assassin’s Creed game te zien zullen krijgen, mogelijk vandaag al. Dat er boeken van Assassin’s Creed verschenen met een viking-thema, gooit enkel maar olie op het geruchtenvuur.

Een tweetal weken geleden liet insider Shinobi reeds weten dat er binnenkort nieuws verschijnt over de nieuwe Assassin’s Creed game. Daarmee weten we nog niet wanneer de game wordt aangekondigd, maar de man bevestigt wel dat er vandaag een aankondiging gebeurt. Op forum Resetera werd hem gevraagd of er vandaag een aankondiging zal gebeuren over Xbox, Sony of ‘AC Vikings’. Daarop reageerde hij met “yes”. Het is een man van weinig woorden, maar zo weten we in ieder geval dat we vandaag ergens naar mogen uitkijken.

shinobi op resetera
Yes to what?

Assassin’s Creed boeken verschijnen online

We kennen Assassin’s Creed voornamelijk als de games, maar het universum gaat een stuk dieper dan dat. Er zijn namelijk ook meer dan genoeg boeken en comics verkrijgbaar van de franchise. Gamerant laat weten dat er bij verschillende retailers nieuwe Assassin’s Creed boeken zijn verschenen.

De boeken hebben nog geen beschrijving, maar wel worden er trefwoorden zoals vikings, ragnarok en valhalla gebruikt wat opnieuw erop lijkt te wijzen dat de nieuwe Assassin’s Creed game zich in de tijd van de vikings zal afspelen.

Indicatie voor de releasedatum

Nog interessanter is mogelijk de indicatie voor de releasedatum. In het verleden werden de zogenaamde ‘companion books’ namelijk meestal uitgebracht in dezelfde maand als de game. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Desert Oath (het boek van Assassin’s Creed Origins) en Odyssey, het boek van de gelijknamige game.

Het nieuwe boek krijgt op de sites een releasedatum van 17 november. Op basis daarvan lijkt het er dus op dat de game in oktober-november van dit jaar zou kunnen verschijnen.

Houd vandaag dus extra goed het gaming nieuws in het oog, want er is duidelijk iets op komst!

In dit artikel

assassin's creed valhalla boxart

Assassin's Creed: Valhalla

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal

Uitgever: Ubisoft

Platformen: PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S / Google Stadia / PC

Releasedatum:

Koop deze game:

logo bol.com logo Amazon logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!