Ik ben zo hyped hiervoor. Maar laten we even rustig op adem komen en kijken naar de feiten. Is het zeker dat er een Ape Escape game komt? Nee. MAAR O MIJN GOD MISSCHIEN KOMT ER WEL EENTJE (tot zover het rustig blijven).

Euhmmmmm Ape Escape?

babble

Ape Escape is een franchise die al meegaat vanaf de Playstation 1 in 1999. Nu, meegaan is een groot woord aangezien we deze generatie en de vorige niet veel van mijn favoriete aapjes gezien hebben (en nee, de Ape Escape move game tel ik echt niet mee). De reeks was erg populair en kwam in een vorig tijdperk op gelijke hoogte te staan met Super Mario 64.

De reeks heeft 3 main games die speelbaar zijn op PS1, PS2 en PSP (op de PS4 is Ape Escape 1 wel te vinden). Op de PSP is een hele reeks aan spin-offs te vinden. Op de PS3 hebben we de vreselijke Move game van Ape Escape. In Japan kan je echter een heleboel meer vinden wat betreft de franchise aangezien de roots van de franchise in Japan liggen.

Het idee van Ape Escape is een 3D-platformer waar je aapjes moet vangen door gebruik te maken van een aantal tools en ze tenslotte te vangen met een net. Er zijn robots en een soort van speelgoed-achtige vijanden om je tegen te houden. De aapjes zijn wat te vergelijking met de Raving Rabbids van de Rayman-franchise. Er zitten een heleboel culture references in.

Sinds de PS2 hebben we geen main entry meer gekregen van deze fantastische reeks. En dat betreur ik ten zeerste.

Mocht je nog meer info willen is er een filmpje te vinden in de serie van Did You Know Gaming?

Ik ben een grote fan

Misschien moet ik even een de context schetsen zodat je weet waarom ik zo hard hier naar uitkijk. Het begon allemaal zo’n 12 jaar geleden… Enter flashback. Toen ik in het lager zat had ik het geniaal idee om te drummen. Daar is nu geen spoor meer terug van te vinden. Maar de woensdag namiddag ging ik naar de drumles, die ging door rond een uur of vier in de namiddag. Wat doet een kleine jongen van 12 tot 16 op een woensdagnamiddag? Inderdaad; gamen! Ik had geen Playstation en was er nog nooit veel mee in contact geweest, maar een jeugdvriend van me die recht tegenover het gebouw woonde waar de drumles doorging, wel. Daar ging ik dan elke namiddag heen en speelde wat op de Play 2. Die tijd was geweldig. Ik heb geen contact meer met die jeugdvriend, maar ik heb wel een PlayStation 2 staan. Prioriteiten.

Hij had een aantal games staan waaronder Ape Escape. Het idee van Ape Escape vond ik best wel grappig: met verschillende tools apen verdoven en die dan met een felle zwaai vangen in een net. En dat idee was geweldig uitgewerkt.

Een sprong naar een aantal jaar later. Ik was in mijn eerste echte relatie en mijn vriendin had een PS2. Mijn beste vriend was Ape Escape 3 beu gespeeld en verkocht het. And then the magic happened. Telkens als ik naar haar ging zaten we te lachen met de domme dingen die ik deed op Ape Escape. Ik had een geweldige tijd met de game. Zij had entertainment. Geen idee waarom ik nog steeds vrijgezel ben…

babble2 2
De game die op dit moment in mijn PS2 zit.

Zelf heb ik nog een Ape Escape game liggen voor de PS2. En dat is eigenlijk de enige reden waarom deze er staat en aan gaat. Ik hou echt van die game. Elke gamer heeft wel een game die nostalgisch voor hem aanvoelt. Die nostalgische trigger werd het voorbije jaar bij vele gamers wereldwijd al een aantal keer versterkt door Crash, Spyro en CTR. Deze zeggen me helaas niets, maar Ape Escape doet dat wel.

14 jaar radio silence

EN DAN NU. NA 14 JAAR. SORRY IK BEN ECHT EXCITED.
Maar je begrijpt me vast wel. Na twee volle generaties niets te horen over een nieuwe game hebben we het eindelijk: een tease. Een tease dat er iets nieuws aankomt. Hoe weet ik dit? Ik heb namelijk wat connecties. Misschien ben ik wel betrokken met de Yakuza in Japan. Misschien weten zij meer. Misschien gaven zij mij geheime info. Misschien heb ik het bedrijf gehackt die de game aan het ontwikkelen is. Misschien kan ik in de toekomst kijken. Of misschien heb ik een tweet gespot van een account die de twintigste verjaardag viert van de Ape Escape franchise.

Vertaling: Piposar (20 jaar sinds toen. Ik heb rondgelopen, maar ik vraag mij af of iemand mij nog achterna zit …)

Er wordt dus wel wat aandacht besteed aan het feit dat de franchise 20 jaar bestaat. Uiteindelijk zal er zonder twijfel iets nieuws komen. Dat zeggen mijn bronnen van de Yakuza toch. Misschien is het een nieuwe game. Misschien is het gewoon wat merchandise. Of erger, een nieuwe spin-off. Oh a.u.b. geen nieuwe spin-off…

Volgens het twitter account is er een speciaal evenement om de verjaardag te vieren. Deze zou doorgaan in Tokyo van 19 juli tot 1 augustus. Dus…. Allen daarheen? Of we wachten gewoon af en zien dan wel wat er gebeurt.

Vervolgens plaatste Playstation Japan nog een celebration video. Zoveel nostalgie in één video…

Er bestaat ook een reële kans dat er wel een nieuwe game uitkomt, maar deze vervolgens Japan exclusive wordt. Met tal van spin-off titles hebben ze dat al gedaan. En het feit dat het twitter account enkel Japans is en gevolgd wordt door Playstation Japan zorgt toch voor een angstig gevoel in mijn buik.

Ik ben alvast blij dat er weer leven wordt geblazen in mijn favoriete franchise buiten Pokémon. Als er een nieuwe game uitkomt, hoop ik dat ze Europa niet vergeten. Alleen heeft het verleden al meerdere malen aangetoond dat je nooit teveel mag hopen.

Zo zie je mij, die nu terug op adem is gekomen en geduldig zal afwachten tot er meer details zijn, en hopelijk ook jou, on the Babblefield!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!