Door de enorm hype rond Animal Crossing: New Horizons, hebben veel mensen terug de mobiele game Animal Crossing: Pocket Camp opgepikt. De game beleeft zelfs de beste maand sinds zijn lancering.

Animal Crossing: New Horizons is duidelijk een ongeziene sensatie. Op sociale media lijkt het alsof iedereen bezeten is door de game en die hype heeft duidelijk zijn effect. Niet alleen op de verkoop van New Horizons, maar ook voor de gratis mobiele game Animal Crossing: Pocket Camp.

De gratis mobiele Animal Crossing-game verscheen in 2017 op Android en iOS. Het was de derde Nintendo-game voor mobiele apparaten, na Super Mario Run en Fire Emblem: Fates. Oorspronkelijk kon Pocket Camp nooit echt overtuigen, maar de game surft nu mee op de golf van succes van New Horizons.

Volgens onderzoek van Sensor Tower wordt de game sinds de release van New Horizons aanzienlijk meer gedownload. In de maand na de release van New Horizons, stegen de downloads met 548 procent in vergelijking met de voorgaande maand.

sensor tower animal crossing downloads

Ook lucratief gezien ervaart de game een glansperiode. De maand april was de meest winstgevende maand ooit, met een omzet van bijna 8 miljoen dollar. Die inkomsten komen vooral uit Japan. Maar liefst 74 procent van de inkomsten zijn afkomstig uit Japan. De tweede meest lucratieve markt is die in de Verenigde Staten, goed voor 19 procent van de omzet.

sensor tower animal crossing downloads

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!