Schakel snel tussen beide versies

Speel je op je PS5 een game die ook speelbaar is op PS4, dan is het mogelijk om snel te schakelen tussen de twee verschillende versies. Hoe zie je precies welke versie je speelt en hoe kan je eenvoudig overschakelen?

Speel je een cross-gen game op je PS5 (dus een game die speelbaar is op PS4 en PS5), dan kan je zelf kiezen met welke versie je aan de slag gaat. Al zal je in de praktijk uiteraard altijd de PS5-versie van een game willen spelen op je PS5. Gelukkig is het makkelijk te herkennen wanneer je de PS4-versie van een game opstart. Het wordt namelijk vermeld na de titel van de game.

playstation 5 gameversie
Wordt “PS4” weergegeven na de titel van je game, dan speel je de PS4-versie

Schakelen tussen PS4 en PS5

Stel dat we de PS5-versie van Spider-Man: Miles Morales willen spelen in plaats van de PS4-versie. Dat kan eenvoudig door naar de game te navigeren, de options-knop te gebruiken op je controller en vervolgens te kiezen voor Gameversie. In het menu dat nu verschijnt, kan je eenvoudig wisselen. Houd er wel rekening mee dat je nu ook deze versie zal moeten downloaden.

playstation 5 gameversie

Houd er wel rekening mee dat je nu twee versies van de game op je harde schijf hebt staan. Om een van de versies te verwijderen, selecteer je opnieuw de game en druk je op de Options-knop op je controller. Je kiest nu voor Verwijderen. Nu krijg je een scherm te zien waar je kan kiezen welke van de versies je wil verwijderen.

spider-man miles morales versie verwijderen

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!