Zeg nee tegen spoilers

Niets erger dan een geweldige game die verpest wordt door een spoiler die je plotsklaps ziet verschijnen. Gelukkig heeft de PS5 een ingebouwd systeem om spoilers tegen te gaan.

Als het aan Sony ligt, dan wordt een game nooit meer verpest door een spoiler. Ze hebben bij de PlayStation 5 dan ook een functionaliteit voorzien waarmee je actief spoilers kan gaan weren.

Het gaat dan bijvoorbeeld om screenshots en video’s die je krijgt doorgestuurd van vrienden of die je in de community vindt. Content die door de ontwikkelaars geïdentificeerd werd als spoiler, zal een waarschuwing krijgen. Ook kan je ervoor kiezen om alle content te weren die is genomen in delen van de game die je zelf nog niet beleefd hebt.

Om deze spoilerwaarschuwing in- of uit te schakelen en om de intensiteit te bepalen, ga je als volgt te werk:

  • Navigeer naar de instellingen van je PS5
  • Kies voor Instellingen voor opgeslagen data en games/apps
  • Kies links voor Spoilerwaarschuwingen

Via de toggle bovenaan kan je de waarschuwingen inschakelen of uitschakelen. Daaronder kan je kiezen tussen “Alleen spoilers die zijn geïdentificeerd door gameontwikkelaars” of “Alles wat je nog niet hebt gezien”. Bij de release van een spoilergevoelige game (zoals The Last of Us Part II) kan het dus een verstandig idee zijn om even te wisselen naar deze laatste optie.

ps5 spoilerwaarschuwingen

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!