Game in rust

De PlayStation 5 beschikt over een handige functionaliteit die vooral bij streamers en content creators dankbaar zal worden gebruikt. Je kan namelijk tijdelijk al je notificaties dempen.

Je bent aan het streamen of een video aan het opnemen, maar je ontvangt steeds berichten van andere spelers. Iedere streamer of content creator is bekend met het probleem. Sinds de PlayStation 5 is er echter een oplossing (al kon je bij de PS4 ook wel alle notificaties permanent uitschakelen). De console beschikt nu namelijk over een ‘Do Not Disturb’ functionaliteit. Xbox beschikte al langer over een dergelijke functie.

De functionaliteit is makkelijk te activeren. Druk op het PlayStation-logo op de controller en navigeer naar het Meldingen-icoontje (derde icoontje). Klik hierop om een lijst van al je meldingen te openen. Bovenaan kan je nu de toggle ‘Niet storen’ gebruiken om de functionaliteit in te schakelen. Nu deze is ingeschakeld, zal je geen meldingen meer krijgen van vrijgespeelde trofeeën, chats, downloads, etc. De functionaliteit schakelt zichzelf terug uit wanneer je uitlogt, de PS5 uitschakelt of in rustmodus zet.

playstation 5 do not disturb
Met “Niet storen’ krijg je tijdelijk geen notificaties meer van die super vervelende vriend die steeds spraakchats start.

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!