De eerste sneeuw!

De eerste sneeuw is er! In Animal Crossing: New Horizons althans. Elke dag vind je ook twee sneeuwballen die je kan gebruiken om een sneeuwpop te maken.

Je hebt het misschien al gemerkt: sneeuw op je eiland! Van 11 december tot 24 februari zal je eiland bedekt zijn met een mooi sneeuwtapijt, als je een eiland op het Noordelijk halfrond hebt althans. Iedere dag zal je ook twee sneeuwballen kunnen vinden, die ergens bij elkaar in de buurt liggen. Ze liggen altijd op een open locatie, en dus niet tussen bomen.

Een sneeuwman maken

Die sneeuwballen kan je helaas niet gooien, maar je kan ze wel gebruiken om een sneeuwman te maken. Hiervoor heb je dus twee sneeuwballen nodig. Kies er eentje uit en begin ertegen te trappen. Na verloop van tijd zal hij groter worden en zal je hem automatisch beginnen rollen. Maak deze sneeuwbal groot genoeg, want dit wordt de basis van je sneeuwman.

Wanneer je per ongeluk een sneeuwbal kapot maakt (bijvoorbeeld door deze in het water te rollen), dan moet je enkel even een gebouw in- en uitlopen. De sneeuwballen zullen gereset worden.

Doe nu net hetzelfde met de tweede sneeuwbal, maar maak deze wat minder groot. Uiteindelijk kan je de kleinere sneeuwbal op de grote sneeuwbal duwen om zo een sneeuwpop tot leven te brengen.

animal crossing new horizons sneeuwballen
Maak de bovenste sneeuwbal wat kleiner dan de onderste.

Op Reddit verschijnen verschillende manieren om tot een perfecte sneeuwman te komen. Een veelgebruikte manier is om twee sneeuwballen van maximale grootte te maken. Maak vervolgens een pad met de lengte van 10 vakjes. Vervolgens rol je een van de ballen langs het pad om hem zo wat kleiner te maken (tot het perfecte formaat).

animal crossing perfecte sneeuwpop

Doe-het-zelfplan

Heb je een perfecte sneeuwman gemaakt, dan word je beloond met een doe-het-zelfplan. Op die manier kan je bepaalde ijssculpturen vrijspelen om te maken. Je zal ook een exclusief “groot sneeuwvlokje” krijgen die je ook nodig zal hebben voor deze recepten.

Let wel: je hebt maar 1 kans per dag om een perfecte sneeuwman te maken. Duw de sneeuwballen dus enkel op elkaar wanneer je zeker weet dat het een goede sneeuwman is.

animal crossing new horizons ijsstoel

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!