Game Pass wordt nog een stuk aantrekkelijker

Vanaf vandaag is het dan zover: EA Play is nu een onderdeel van Xbox Game Pass. Alle Ultimate-leden kunnen dus aan de slag met heel wat EA-games zonder bijkomende kosten op Xbox Series X, Xbox Series S en Xbox One. Vanaf 15 december komt EA Play ook naar Xbox Game Pass voor pc.

Wat is EA Play?

EA Play is de abonnementsdienst van EA (hoe kan het dan ook anders) waarmee spelers toegang krijgen tot een grote collectie aan games. De collectie wordt steeds uitgebreid. Zo wordt op 11 november 2020 bijvoorbeeld Star Wars: Jedi Fallen Order toegevoegd. Leden krijgen ook exclusieve in-game uitdagingen en beloningen, speciale content voor leden en kortingen op games en downloadbare content van EA. Ook kan je nieuwe games tot 10 uur lang uittesten, zelfs al voordat de games officieel verschijnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om FIFA 21 en Star Wars Squadrons.

Xbox Game Pass Ultimate-leden en eigenaars van Xbox Game Pass for PC, krijgen een standaard lidmaatschap op EA Play (het gaat hier dus niet om EA Play Pro).

Hoe ga ik ermee aan de slag?

Heb je een Game Pass Ultimate-lidmaatschap of een Game Pass voor PC-lidmaatschap, dan voldoe je aan alle vereisten om aan de slag te kunnen met EA Play. Je dient wel nog een EA-account aan te maken en deze te koppelen met je Xbox-account. De applicaties begeleiden je bij de nodige stappen.

EA Play gebruiken op Windows pc

Om als Game Pass lid gebruik te maken van EA Play op Windows pc (vanaf 15 december) download je de pc-client van EA. De Xbox-app op Windows 10 begeleidt je door de stappen. Na het koppelen van je accounts, zal je via de pc-client van EA door de EA Play-catalogus kunnen bladeren om zo de games te downloaden.

EA Play gebruiken op Xbox

Wanneer je de Game Pass applicatie start op je Xbox, vind je op de homepage een banner die je naar een overzicht brengt van alle EA Play-games. Je kan ze simpelweg installeren als ware het een standaard Game Pass game. In de Game Pass applicatie lijkt er echter geen manier te zijn om games te zien waar er een proefperiode voor beschikbaar is (zoals Star Wars Squadrons). Het makkelijkste is dus om de EA Play hub te gebruiken, die je kan downloaden in de store op je Xbox-console.

xbox game pass app ea play

Een andere manier is om de Game Pass applicatie te gebruiken op je smartphone. Redelijk bovenaan zie je meteen de zogenaamde “Game Trials” waarmee je nieuwe releases gedurende 10 uur lang kan spelen. Centraal in de app vind je ook een banner van EA Play, waar je kan doorklikken naar alle EA-games.

xbox game pass app smartphone
De smartphone app lijkt de makkelijkste manier te zijn.

Cloud gaming

Meerdere games van EA zijn ook reeds speelbaar met Xbox Game Pass Cloud Gaming (project xCloud). Gamers kunnen dus via hun Android-apparaat deze EA-games streamen. Het gaat om:

  • De Sims 4
  • Madden NFL 20
  • Unravel 2
  • Dragon Age Inquisition
  • Mirror’s Edge Catalyst
  • Mass Effect 4 Andromeda
  • Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

Een game streamen doe je via de Game Pass-applicatie op je Android-smartphone.

In dit artikel

xbox series x

Xbox Series X

Merk: Xbox

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo coolblue logo Alternate

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!