Deze dromen zijn geen bedrog!

Sinds de nieuwe zomerupdate kunnen we dromen in Animal Crossing: New Horizons. Tijdens het dromen, kan je zo via een droomadres het eiland van een vriend bezoeken. Maar, hoe werkt het precies?

De nieuwe zomerupdate van Animal Crossing: New Horizons introduceert enkele leuke nieuwe functionaliteiten, zoals dromen en vuurwerkshows. Ook is er eindelijk een mogelijkheid om een back-up te maken van je gehele eiland, zodat je niet vanaf nul moet beginnen wanneer je jouw Switch verliest of wanneer die kapot gaat. In deze gids kijken we naar hoe dromen werkt in Animal Crossing, namelijk hoe je jouw droomadres krijgt en hoe je het eiland van een vriend bezoekt.

Waarom dromen?

Dromen is een ideale manier om mensen jouw eiland te laten verkennen, want de eilandbeheerder hoeft er niets eens online voor te zijn en de bezoeker kan niets veranderen aan het eiland. Het is dus ongetwijfeld de beste manier om vreemden je eiland te laten verkennen! Bovendien zal je ook een droomklingelbon ontvangen wanneer je jouw eiland deelt via een droom. Wat dat precies is en wat je ermee kan, lees je hier.

De beginselen van dromen in Animal Crossing: New Horizons

Belangrijk om te weten is dat dromen enkel kan met een actief Nintendo Switch Online lidmaatschap. Heb je dat, lees dan verder om te ontdekken hoe je kan dromen!

Om een droom te starten, ga je naar jouw eigen bed in Animal Crossing: New Horizons. Je kan nu kiezen of je gewoon even zorgeloos wil liggen, of als je wil slapen. Kies voor Ja, slapen klinkt goed.

animal crossing new horizons dromen
Slapen klinkt goed!

Je dwaalt nu af naar het dromenrijk, waar je het nieuwe personage Luna zal ontmoeten. Zij zal je de beginselen van dromen uitleggen. Ze legt uit dat een droom eigenlijk een momentopname is die je uploadt naar het internet. Het is belangrijk om te weten dat het gaat om een momentopname die je zelf regelmatig ‘moet’ verversen. Stel dat je vandaag jouw droom uploadt en daarna een nieuw gebouw op je eiland zet, dan zal iemand die droomt over jouw eiland het gebouw niet zien. Daarvoor zal je de droom moeten updaten, maar dat kan slechts één keer per dag.

Luna zal je nu verschillende keuzes geven.

Je droomadres opvragen

Wanneer je in het dromenrijk bent en Luna je verschillende opties geeft, kies je voor Ik wil een droom delen. Als dit de eerste keer is, zal je eerst wat huisregels moeten accepteren.

animal crossing new horizons luna

Vervolgens zal er verbinding worden gemaakt met het internet en zal Luna een droom van jouw eiland maken. Uiteindelijk krijg je jouw droomadres. Dit adres dien je aan vrienden te geven om hen toegang te geven tot jouw eiland. Dit droomadres kan je bijvoorbeeld ook terugvinden op je passport.

animal crossing new horizons droomadres

Een droom updaten

Zoals vermeld is een droom een momentopname die je regelmatig kan updaten om anderen toegang te geven tot een recente versie van jouw eiland. Om dit te doen ga je terug naar het dromenrijk door te slapen. Vervolgens kies je voor de optie Over mijn gedeelde droom… Let wel, dit kan je slechts eenmaal per dag doen.

Een eiland bezoeken (en een souvenir meenemen)

Heb je het droomadres van een vriend gekregen, dan kan je zijn eiland bezoeken! Volg de stappen hierboven om naar het dromenrijk te gaan, maar kies deze keer voor Ik wil dromen. Nu wordt er gevraagd om het droomadres van de droom (dus het eiland) die je wil bezoeken.

animal crossing new horizons droomadres ingeven

Er wordt nu verbinding gemaakt met het internet en jouw personage (inclusief zijn of haar bed) zal verplaatst worden naar het eiland. Daar kan je simpelweg uit je bed stappen en het eiland verkennen!

Je kan op het eiland gerust bloemen en fruit plukken, maar niets zal behouden blijven wanneer je wakker wordt. Ook de eilandbeheerder zal geen enkele verandering zien op zijn of haar eiland. Wat gebeurt in een droom, blijft in een droom. Maar, er is een uitzondering!

Naast het bed (op de marktplaats) zal je het namelijk het ontwerp-uitwisselpunt vinden. Hier kan je de ontwerpen van het eiland meenemen bij wijze van souvenir. Zo kan je die ontwerpen bijvoorbeeld op een t-shirt laten zetten.

animal crossing new horizons ontwerp uitwisselpunt
Vergeet niet om een souvenir mee te nemen!

Wil je stoppen met dromen, dan kruip je terug in het bed op de marktplaats en je kiest voor Ik wil wakker worden.

En dat is het, alles wat je moet weten over dromen in Animal Crossing: New Horizons. Veel plezier in dromenland!

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

2 reacties

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!