Spaar wat kostbare SSD-ruimte

Wanneer je op PS5 een trophy verdient, wordt er standaard een screenshot en video gemaakt met de naam van de trophy als overlay. Wil je deze functionaliteit uitschakelen of aanpassen, dan kan dat via de instellingen van je console.

Standaard wordt er een screenshot en video opgeslagen van elke trophy die je verdient in een game. Een screenshot neemt ongeveer 500 KB in beslag en vormt dus waarschijnlijk geen probleem, maar elke trophy video van 15 seconden vraagt ongeveer 35 MB. Na een tijdje begint dat dus wel op te tellen. In de mediabibliotheek kan je eenvoudig filteren op media die automatisch werd gemaakt voor trophies, maar als je de functionaliteit liever niet gebruikt kan je deze ook volledig uitschakelen.

Voor elke trophy wordt er standaard een screenshot en video gemaakt.

Duw lang op het PlayStation-logo op de controller om naar het hoofdmenu te gaan. Navigeer naar de instellingen via het instellingen-icoontje rechtsboven. In het instellingen menu kies je onderaan voor Captures en uitzendingen.

ps5 captures en uitzendingen

Selecteer links Trofeeën om de specifieke instellingen te vinden voor trofeescreenshots en trofeevideo’s. Niet alleen kan je hier de automatische opnames volledig uitschakelen (voor screenshots en/of video’s), maar je kan ook de duur van de trofeevideo wijzigen van 15 seconden naar 30 seconden. Handig wanneer je wat meer context wil bij je trofeevideo’s.

ps5 trofeevideo en screenshot

In dit artikel

playstation 5

PlayStation 5

Merk: Sony

Categorie: Console

Koop deze hardware:

logo bol.com logo Amazon

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!