Better safe than sorry!

Sinds de nieuwste zomerupdate van Animal Crossing: New Horizons is het eindelijk mogelijk om een back-up te maken van je eiland en alle opslagdata. Wanneer je vervolgens je Switch verliest (of hij gaat kapot), dan kan je alles herstellen op je nieuwe Switch. Hoe activeer je de service?

Om van de functionaliteit gebruik te kunnen maken, dien je minstens versie 1.4.0 te hebben (de tweede zomerupdate, uitgebracht op 30 juli 2020). Ook moet je verbinding hebben met het internet en dien je te beschikken over een geldig Nintendo Switch Online lidmaatschap. Een laatste kanttekening is dat het herstellen van je eiland enkel kan gebeuren wanneer je een nieuw Switch-systeem hebt omdat je oude systeem kapot is gegaan of is gestolen. Voor het herstellen van de gegevens zal je ook contact moeten opnemen met Nintendo.

Gelukkig is het activeren van de service wel heel eenvoudig:

  • Start Animal Crossing: New Horizons op
  • Op het titelscherm druk je op de min-toets op je controller om naar de instellingen te gaan.
  • Wanneer Tom Nook je vraagt over wat je wil praten, selecteer je eilandback-ups
  • Na de uitleg, klik je op eilandback-ups activeren
  • Regelmatig zal er nu een back-up worden gemaakt van je hele eiland. Op het titelscherm van Animal Crossing: New Horizons zal je linksonder ook steeds zien wanneer de laatste back-up werd gemaakt.

Dat is alles! Nu kan je zorgeloos verder je eiland uitbouwen met de geruststellende gedachte dat er een back-up veilig in de cloud staat voor wanneer het noodlot toeslaat.

Let wel, deze dienst is enkel voor wanneer je Switch gestolen wordt of kapot gaat. Wil je de gegevens van je ene werkende Switch overzetten naar je andere werkende Switch, dan zal je een andere functionaliteit moeten gebruiken die pas later dit jaar wordt uitgerold.

In dit artikel

animal crossing new horizons

Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar: Nintendo

Uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 20/03/2020

Koop deze game:

logo bol.com logo coolblue logo Amazon logo MediaMarkt logo Nedgame

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!