Het internet ontplofte zowat toen Game Freak vertelde dat niet elke Pokémon in Pokémon Sword and Shield zou zitten. Dit werd de “Dexit” genoemd. Zo’n 400 Pokémon (exclusief de extra’s die nog komen met events) hebben de Game Freak snap overleeft. Maar, wordt er nog over gesproken?

Whopping numbers

Het derde beste openingsweekend voor Nintendo. Zelf Super Smash kon het niet halen van Sword & Shield. De enige games die een beter openingsweekend hebben gehad zijn Wii Fit en Pokémon Sun & Moon. Bizar na al die haat op het internet.

De Pokémon community was woedend en er werden verschillende hashtags gelanceerd om die haat te tonen. #Dexit en #Gamefreaklied waren een ding op Twitter. Er werd zelf een boycot gelanceerd om mensen tegen te houden om de achtste generatie in huis te halen, maar die boycot is duidelijk flink mislukt.

Zoals er hier ook in de tweet wordt gezegd, is het de derde beste retail launch van Nintendo. Dat niet alleen. Ook de Switch console werd 30% meer verkocht tijdens die periode. Dat is pas gek. Een game die zorgt voor zo’n mooie cijfers kan alleen maar geprezen worden door Nintendo. Maar ook door de fans.

De Switch-verkopen stegen met 30% tijdens de lanceringsperiode van Pokémon Sword and Shield.

Fans just wanna have fun

Wanneer ik op YouTube aan het doorklikken ben naar mijn trouwe Pokémon content makers, zie ik alleen maar lachende gezichten en hoeveel plezier ze hebben met de game. 360° camera. Wild Area. Nieuwe Pokémon. Graphics. Over die graphics kan gediscussieerd worden, maar ze zijn fantastisch voor een Pokémon game. Onlangs startte ik nog eens mijn oude save file op van Sun. Gosh. Dat ik dat zelf kon spelen.

Mensen zijn veel veeleisender aan het worden. Wat verstaanbaar is door de sterke vooruitgang van technologie. Maar, zoals er vaak gezegd wordt in de indie community, een game heeft geen goeie graphics nodig om goed te zijn. Dat hebben fantastische indies zoals Undertale en The Binding of Isaac bewezen.

Online aspect

Wanneer je echt into Pokémon wil geraken, kan het soms wel lastig zijn. 1000+ Pokémon om te leren. Wie kan welke move leren, welke Pokémon is een attacker, welke een tank. Het is net zo hectisch wanneer je nu in League of Legends zou hoppen met bijna 150 speelbare personages. Maar door de dexit is dat helemaal niet nodig, er is geen reden om bang te zijn om te beginnen aan competitive Pokémon. In Sword & Shield zijn er trouwens een heleboel verbeteringen waardoor je competitive Pokémon kan maken in een aantal uur. Terwijl dat vroeger minstens dubbel zo lang duurde.

Mocht je daaraan willen beginnen, raad ik je aan om eens op YouTube te hoppen en eens een kijkje te nemen op Showdown. Showdown is een battle simulator waar je een team kan samenstellen volgens jouw eigen manier. Wanneer het niet goed blijkt te zijn, kan je het team aanpassen zonder al die uren te verslijten in Sword & Shield. Wanneer je dan volledig tevreden bent, kan je beginnen aan het in-game trainen en voor die masterball rank gaan.

Hoewel ik de game niet heb uitgespeeld weet ik wel al grotendeels wat er me te wachten staat. Zoals we nu wel al weten, de story-line in Pokémon games is nooit wauw. Maar daar hebben we dan ook fanmades voor. Pokémon moet kindvriendelijk blijven, vandaar dat ze het zo “makkelijk” maken, maar voor mij is dat persoonlijk niets negatief. Ik zal toch online strijden. Hoe sneller ik competitive Pokémon kan maken, hoe beter.

Pokémon Sword and Shield heeft mogelijk meer haters dan eender welke andere Pokémon-game.

Haters zullen er altijd zijn

Zoals deze tussentitel al zegt zullen er altijd haters blijven van de game. Meestal door de dexit. Misschien zal deze game ook wel meer haters hebben dan eender welke andere Pokémon-game. Maar het feit dat de game zo’n succesvol openingsweekend had en fantastische nummers kan weerleggen, wil wel iets zeggen.

Wanneer ik praat met mensen in mijn dichte omgeving, vinden ze de games ook fantastisch. Iemand vertelde me nog een week voor de release dat hij de game niet zou gaan halen. Een paar dagen na de release stond hij met Shield in zijn handen. Sommige mensen kunnen over het hele Dexit gedoe geraken. Het was tenslotte om de competitive game toegankelijker en beter te maken. Sommigen zullen dat niet doen.

Hoe dan ook, de boycot van Sword & Shield is gigantisch mislukt. Misschien namen sommigen op het internet wat teveel hooi op hun vork na de overwinning van de Sonic The Hedgehog film.

Mijn mening

Ik vind het fantastisch om te kunnen switchen tussen handheld en docked mode. Online battlen docked moet fantastisch zijn en spectaculair. Dat kan ook een reden geweest zijn om Dynamax/Gigantamax in de games te verwerken, om het spectaculair te maken. Ik zit helemaal nog niet ver in de game omwille van mijn stage, maar eenmaal die voorbij is kan je me online vinden!

De dexit heb ik al een hele tijd geleden achter me gelaten. Ik kan niet wachten om online tegen andere mensen mijn nieuwe competitive Pokémon gigantisch te maken en flashy moves te gebruiken. Enkel moet ik eerst wel even die niet zo interessante verhaalmodus uitspelen.

En zo zie je mij, die voor die masterball rank gaat, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

Pokémon Shield

Pokémon Shield

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!