Gotta reboot'em all!

Tijdens de corona-periode moest iedereen iets vinden om zich bezig mee te houden. Art of Maumes en Icaro hadden het naar hun zin en maakten de volledige eerste generatie Pokémon opnieuw.

Pokémon Reboot, wordt hun project genoemd. Ze brachten elke dag een nieuwe Pokémon uit. Ze namen er een Pokémon bij van de eerste generatie en stopten deze in een nieuw jasje. Best wel creatief gedaan en er komen erg mooie dingen uit. Hieronder mijn favoriete design ter illustratie:

Een heel creatief project. Er komen ook wel heel leuke designs uit. Ook met verschillende nieuwe dex-entries zoals Golem en Electrode, die hierboven staat. Natuurlijk moet je dit niet voor de neus van een One-Genner gaan schuiven.

Is het zo’n gek idee?

Om eerlijk te zijn, niet echt. Is GameFreak zelf niet bezig met het “recycleren” van oude Pokémon door ze een Galarian of Alolan vorm te geven? Je kan het natuurlijk zo noemen.

De eerste generatie van Pokémon is ook al 14 jaar oud. Eind 1996 verschenen de games buiten Japan, dus de designs zijn al wat aan een oudere kant. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van (bijna) alle Pokémon, maar de mogelijkheden om monsters te creëren zijn natuurlijk veel groter vandaag door de technologie die zo sterk is geëvolueerd. Het design van verschillende Pokémon is door de jaren heen wel veranderd, maar die designs zijn natuurlijk niet zo geweldig groot in vergelijking met dit fanmade project.

GameFreak brengt regelmatig remakes uit van de vorige Pokémon games. Dat begon allemaal in 2009 met Pokémon FireRed. Pokémon kregen de huidige moveset van de generatie (dus nieuwe aanvallen) en een mooier design. Zelf maakten ze hun eerste games al tweemaal opnieuw (FireRed – LeafGreen en Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee). Remakes zijn dus wel gekend bij GameFreak. Eigenlijk bij een hoop games van Nintendo. Maar een reboot is natuurlijk een ander verhaal.

Een reboot is vergelijkbaar met Ratchet & Clank voor de PS4. Insomniac begon opnieuw met de verhaallijn van hun de franchise. Nieuwe gameplay en betere graphics zijn zowel te vinden bij een remake en een reboot. Maar een reboot gooit al het gekende aan de kant en begint, als het ware, opnieuw. Zoals je bijvoorbeeld moet doen bij een nieuwe relatie. Het verleden maakt niet meer uit, het is de nieuwe relatie die telt. Geen remake dus, anders zou de verhaallijn hetzelfde blijven alleen met verbeterde graphics. De relatie zou dus opnieuw lijden tot een breuk, alleen met betere… euhm…deze vergelijking gaat de verkeerde kant op.

Het idee van een reboot lijkt me, persoonlijk, wel een leuk idee. In de Pokémon franchise is er nu geen serieuze verhaallijn tussen de verschillende games. Maar rebooten zouden ze kunnen doen op de manier zoals Pokémon Reboot bezig is. Ik geloof niet dat GameFreak ooit die kant zal opgaan aangezien ze oude Pokémon al “rebooten” op de manier van Alolan en Galarian forms. Maar een fanmade Pokémon game met deze designs, is meer dan welkom.

Wil je meer van dit? Geen probleem. Vanaf 19 juni beginnen ze met alle Johto Pokémon te rebooten.

Zou jij een reboot op deze manier leuk vinden? Of blijf je een trouwe One-Genner?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!