Schrap je zondagse plannen want, mocht je het vergeten zijn, het is weer tijd voor de maandelijkse community day in Pokémon Go. Deze keer hebben we te maken met de gras-type starter van de vierde generatie, Turtwig.

Wat is een Community Day?

Een Community Day gaat eenmaal in de maand door op een specifieke datum. Na de Community Day van de maand wordt de datum van de volgende meestal kort erna meegegeven. Een Community Day zet een bepaalde Pokémon in de spotlights. Meestal wisselt deze af tussen een starter en een Pokémon die zeldzaam is. Tijdens Community Day zijn er nog andere bonussen actief, maar deze verschillen telkens. De Pokémon is ook altijd in zijn Shiny vorm te vinden en heeft soms tijdens het event een exclusieve move die hij kan krijgen. Community Day duurt altijd drie uur lang, maar de tijdstippen variëren.

Deze keer gaat de Community Day door van 11u tot 14u. Uitslapen kan dus wel, maar zorg dat je op de juiste plek staat wanneer het eenmaal zo ver is. Wanneer je Turtwig evolueert tussen deze tijd, krijgt hij de speciale move Frenzy Plant. De beste gras move in de game. Maar, zorgt dat ervoor dat hij het waard is om er candy en stardust in te investeren?

babble4
https://pokemongo.gamepress.gg/comprehensive-dps-spreadsheet

Als we de Pokémon ranken die het meeste schade toebrengen met enkel gras-type aanvallen, zien we dat Torterra op de vierde plaats komt te staan. Technisch gezien nog de derde plaats aangezien Shaymin nog niet beschikbaar is op dit moment in Pokémon Go. Roserade is op dit moment nog steeds de beste gras aanvaller in het spel. Met daaronder de Venusaur met ook de speciale move, Frenzy Plant. Daarna komt Torterra te staan.

Torterra met Solarbeam (de tweede sterkste gras aanval) is nergens te bespeuren. Pas een aantal pagina’s later laat hij zijn hoofd eventjes zien. Het is dus wel belangrijk dat, als je een goeie Torterra wil, je je Turtwig evolueert tijdens het event. Zo sta je klaar om komende Water, Ground en Rock-type Raid bosses makkelijker neer te halen.

babble3 2

Vergeet niet dat er een Stardust catch bonus is. Als je dus een Star Piece hebt zitten (die verdubbelen je stardust bonus) heb je, met een simpele rekensom, een stardust bonus van x6!

Get up & Go!

En zo zie je mij, die zondag de straten in Hooglede onveilig maakt, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!