We kennen ze allemaal, de kruiswoordpuzzels die dagelijks gemaakt worden door je opa en oma en waar ook jijzelf je stiekem aan waagt. Nu heeft niet iedereen altijd zin om zo’n papieren puzzelboekje overal mee naartoe te sjouwen, gelukkig zijn er nu meer dan genoeg leuke digitale versies van die ouderwetse puzzelspelletjes te vinden voor je smartphone of tablet.

CodyCross

Codycross is een leerzaam kruiswoordspel voor Android en iOS dat je meeneemt langs verschillende werelden. Dit gebeurt met een aandoenlijke alien die gestrand is op aarde en jouw hulp nodig heeft om de aarde te leren kennen.

Je hebt verschillende werelden en daarin verschillende levels. Een level wordt een groep genoemd en per groep heb je dan verschillende puzzels die je moet oplossen. Een puzzel bestaat uit een rij met vakjes waar woorden in moeten komen . Die woorden kun je maken door de gegeven informatie te lezen en er een antwoord op te formuleren. Zoals “Genie in a Bottle is een hit van Christina…”, hier is het de bedoeling dat je haar achternaam invult. Zo heb je heel veel uiteenlopende onderwerpen die voorbijkomen. Ook is er een verticaal woord dat eruit komt als je alle woorden goed hebt ingevuld.

Als je vast komt te zitten en je het echt even niet meer weet, kan je de hintfiches gebruiken die je kunt vinden links onderaan het scherm, deze sleep je naar het desbetreffende vakje waarvan jij de letter wil weten en voila. Voor de valsspelers onder ons, je kan natuurlijk ook gewoon de antwoorden opzoeken. Het is niet alleen een leuk spelletje, maar ook erg leerzaam!

img ipad
CodyCross op iPad

Words of Wonders

Words of Wonders is net als Codycross een erg leuk kruiswoordspel voor Android en iOS waarbij je telkens met zes gegeven letters woorden moet maken in kruiswoordvorm. Er zijn verschillende landen en per land heb je verschillende monumenten of belangrijke plekken in dat land. Per plek of monument heb je verschillende levels die je moet halen om naar het volgende te gaan. Wanneer je in Egypte bent, dien je bijvoorbeeld enkele levels bij de Sfinx te vervolledigen om bij de pyramides te komen. Als je alle plekken of monumenten gehad hebt, mag je naar het volgende land.

Naast dat je natuurlijk alle juiste woorden moet vinden, kan het ook zo zijn dat je bonuswoorden maakt. Door bonuswoorden te vinden verdien je extra diamantjes die je dan weer kunt gebruiken voor hints. Als je een plek of monument gehaald hebt, krijg je ook diamantjes. Ook heb je een dagelijkse puzzel waarbij je diamantjes kunt verdienen. Wederom is dit spel ook erg leuk en super verslavend.

words of wonders
Words of Wonders

Wordfeud

Laten we het nu eens hebben over een wat ouder woordspelletje. Wordfeud is een fanatiek Scrabble-spel dat je met vrienden of familie kan spelen. Het spel is bijna hetzelfde als het bordspel Scrabble, je maakt een woord met de gekregen letters en probeert daarmee zoveel mogelijk punten te scoren. Wat net even anders is, is dat er vele vakken zijn met dubbele en driedubbele woordwaarden die verspreid zijn over het bord. Het is mogelijk om maximaal 30 spellen tegelijk te spelen met vrienden of willekeurige tegenspelers. Het is dus de bedoeling om zo’n groot en moeilijk mogelijk woord te bedenken zodat je daarmee jouw tegenstander verslaat.

Wordfeud is beschikbaar voor Android en iOS.

wordfeud

En zo zie je ons, die bewijzen dat games je werkelijk slimmer maken, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Amber Vroone
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!