Voor de meesten is het back to school, maar voor ons is het weer back to the console. September heeft een aantal grote releases in petto. Dus laten we dat huiswerk gewoon nog even uitstellen en genieten van deze prachtige aanraders.

Monster Hunter World: Iceborne

Monster Hunter World: Iceborne

Wie is hyped? Timon
Prijs? 40 euro/50 euro (DLC)
Platform? PS 4
Releasedatum? 6/09/2019

Monster Hunter World is de enige Monster Hunter game die beschikbaar is op een console die niet van Nintendo is. In vele opzichten is het de beste Monster Hunter game in de franchise. Het multiplayer aspect is zeer goed uitgewerkt wat toch wel iets moeilijker is in de andere Monster Hunter games. Hoewel je toch wel minstens tien uur moet investeren voor je de game een beetje begrijpt, is het echt wel de moeite waard. Met de expansion komen er tal van monsters bij waaronder Velkhala en S-rank missions (degene die na High Rank komen).

Hoewel ik de DLC niet wou hebben, word ik toch stilaan overtuigd door de nieuwe armor die je kan maken en wapens met behulp van deze nieuwe DLC. Monster Hunter World is een erg goed onderhouden game waar er om de zoveel tijd nieuwe events komen die je toch terug laten komen naar de game. Met Monster Hunter World: Iceborne zullen de servers vast en zeker overspoelen en zoveel leuker zijn.


Gears 5

Gears 5

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 60 euro
Platform? Xbox One, PC
Releasedatum? 10/09/2019

De gerenommeerde third-person shooter van The Coalition is terug voor een nieuwe klepper in de franchise. Deze keer focust de serie zich volledig op Kate Diaz. Als speler ga je dan ook als haar op zoek naar de oorsprong van The Locust en Kait’s familie.

Met een Metascore van 85/100, is het duidelijk dat Gears 5 je zuurverdiende centjes ongetwijfeld waard is. Heb je nog wat centjes over, dan is de epische limited edition Xbox One in Gears 5-thema wellicht wat voor jou.


Borderlands 3

Borderlands 3

Wie is hyped? Thibault
Prijs? 60 euro
Platform? PS4, Xbox One, PC
Releasedatum? 13/09/2019

We hebben er nogal lang op moeten wachten (ontwikkelaar Gearbox heeft ruim vijf jaar aan de game gewerkt), maar het vervolg op Borderlands 2 is een feit. Op het eerste zicht zou het je verbazen dat de game zo lang op zich heeft laten wachten (alles ziet er heel vertrouwd uit), maar tijdens het spelen merk je al snel dat Borderlands beter voelt dan ooit.

Geloof ons echter niet zomaar op ons woord, en probeer het zelf uit. De game is vanaf 13 september beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc. Later verschijnt de game ook voor Google Stadia.


Tetris 99 (Fysiek)

Tetris 99

Wie is hyped? Timon
Prijs? 30 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 20/09/2019

Tetris 99 is mijn favoriete Battle Royale game waar ik al eens uitgebreid over geschreven heb. Nu komt er een fysieke release van de game. Wat je misschien wel raar vindt aangezien de game gratis is wanneer je een Nintendo Online membership hebt.

Maar de game komt samen met de Big Block DLC en een Nintendo Online membership voor 12 maanden. Dat lidmaatschap komt al neer op 20 euro en de DLC op zo’n 10 euro. Dus eigenlijk verlies je niets en heb je een coole fysieke versie van Tetris 99! De DLC zorgt er trouwens voor dat je offline kan spelen en dus, wanneer je membership verloopt, nog steeds kan genieten van de beste Battle Royale op de markt.


Link’s Awakening

Wie is hyped? Timon
Prijs? 60 euro
Platform? Switch
Releasedatum? 20/09/2019

Wauw. Toen Nintendo toonde wat ze in petto hadden voor opnieuw een remake van een Zelda-game, hadden we dit nooit verwacht. Hoe mooi kan een game worden. Als iemand die nog nooit een 2D Zelda game heeft gespeeld (sorry) kan ik niet wachten om deze in mijn handen te krijgen en te spelen.

De game komt trouwens met een leuke Dungeon maker, vergelijkbaar met de Mario Maker games maar met veel minder diepte. Je maakt je eigen dungeons en krijgt meer opties naarmate je vordert in het spel. Je kan je vrienden ook je dungeons laten spelen. Geloof me maar dat het erg bevredigend is om mensen te zien sterven door jouw zelfgeplaatste vallen. The fools!


Code Vein

Code Vein

Wie is hyped? Timon
Prijs? 60 euro
Platform? PS4 / Xbox One / PC
Releasedatum? 27/09/2019

De Soulsbourne games zijn games die je uitdagen tot het je oren uitkomt. Wachten, wachten, wachten en slaan op het juiste moment waardoor er 1 HP van die levensbalk afgaat die even lang is als je scherm. Soulsbourne games worden vaak gezien als de meest uitdagende en moeilijkste games die er zijn. Code Vein is zo’n game maar doet iets wat (vreemd genoeg) nog niemand heeft gedaan. Ze trekken er een anime-doek over.

Een Soulsbourne game in anime stijl. Meer hoef ik er toch niet over te zeggen? Een echte uitdaging in september!

En zoe zie je ons, die zich alvast voorbereiden op de wintermaanden door in Winterse landschappen op monsters te jagen, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

Gears 5 boxart

Gears 5

Ontwikkelaar: The Coalition

Uitgever: Xbox Game Studios

Platformen: Windows / Xbox One

Releasedatum: 10/09/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!