De zomerperiode staat doorgaans gelijk aan komkommertijd, maar nu iedereen de afgelopen maanden dag in dag uit hetzelfde quarantaineleven leidt zonder besef van plaats of tijd, valt dat dit jaar iets minder op.

Waarschijnlijk gebruik je deze zomer om je backlog weg te werken zodat je helemaal klaar bent voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Toch zullen ook in juli de winkelrekken weer worden bijgevuld met enkele echte kleppers. Dit zijn onze aanraders.

Iron Man VR

Releasedatum: 3 juli 2020
Platformen: PS4

Het idee om rond te vliegen als Iron Man was altijd al leuk, net zoals het swingen als de enige echte Spider-Man. Daarom is de nieuwe Spider-Man game ook een game die hoog op ieders lijstje staat. Nu kan je ook rondvliegen als Iron Man, alleen met dat ietsje extra: in VR. Nu we thuis moeten blijven is dit de ultieme manier om alsnog op reis te gaan.

De game werd uitgesteld door het COVID19-virus, maar ondertussen werd de game uitgebracht en scoort hij een 74/100 op Metacritic. Er is ook een handige bundel, mocht je de move controllers nog niet in je bezit hebben.

iron man vr boxart

Iron Man VR

Ontwikkelaar: Camouflaj

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation VR

Releasedatum: 03/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

The Wonderful 101 – Remastered (EU retail release)

Releasedatum: 3 juli 2020
Platformen: PlayStation 4, Switch

The Wonderful 101 was een Wii U exclusive, maar zoals we wel weten worden de meeste Wii U games opnieuw uitgebracht voor Switch onder een deluxe naam. Deze keer echter wordt hij echter ook naar PS4 gebracht.

The Wonderful laat je 100 helden besturen die elk hun eigen vaardigheden hebben. Daarbuiten kan je ze ook samenbrengen tot een “Unite wapen”. Zo verdedig je de wereld tegen een buitenaardse invasie. De game heeft een uniek gevoel, dat komt ook omdat deze werd ontwikkeld door PlatinumGames (de makers achter Bayonetta en NieR: automata).

the wonderful 101 boxart

The Wonderful 101 Remastered

Ontwikkelaar: PlatinumGames

uitgever: PlatinumGames

Platformen: Nintendo Switch / Windows / PlayStation 4

Releasedatum: 22/05/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Rocket Arena

Releasedatum: 14 juli
Platformen: Windows, PlayStation 4, Xbox One

Rocket Arena is een game die pas net werd aangekondigd, namelijk tijdens het EA Play Live evenement. In de competitieve 3vs3 game is het de bedoeling om met jouw team het andere team uit de speelarena te gooien. Dit doe je aan de hand van je raketwerper. De game werd ontwikkeld door de kleine ontwikkelaar Final Strike Games onder de vlag van het EA Originals programma. De game verschijnt op Windows pc (ja, ook op Steam), Xbox One en PlayStation 4 en er wordt crossplay ondersteund.

rocket arena

Rocket Arena

Ontwikkelaar: Final Strike Games

uitgever: Electronic Arts

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One

Releasedatum: 14/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Death Stranding (pc release)

Releasedatum: 14 juli
Platformen: Windows

Net zoals bij The Last of Us Part II, zijn ook bij Death Stranding de meningen enorm verdeeld. De ene vindt het een meesterwerk van de geniale Kojima terwijl de andere het een vergezochte ‘walking simulator’ vindt. Binnenkort krijgen heel wat meer mensen de kans om zelf hun oordeel te vellen over de game, want de titel komt op 14 juli naar pc. Net zoals bij Horizon: Zero Dawn op pc krijg je toegang tot enkele leuke extraatjes zoals een hoge beeldfrequentie, fotomodus en ondersteuning voor ultrawide-monitoren.

death stranding boxart

Death Stranding

Ontwikkelaar: Kojima Productions

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: Windows / PlayStation 4

Releasedatum: 08/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Ghost of Tsushima

Releasedatum: 17 juli 2020
Platformen: PlayStation 4

We hebben pas net The Last of Us Part II achter de kiezen en er staan ons alweer een nieuwe PlayStation 4 exclusive op te wachten. In de nieuwste game van Sucker Punch Productions speel je met Jin Sakai, een van de laatste samurai op Tsushima Island ten tijde van de eerste Mongoolse invasie van Japan in de jaren 1270. Het is duidelijk dat de speelwereld er prachtig uitziet en dat de combat heel realistisch wordt. Met de toevoeging van enkele leuke features (je kan de game volledig in zwart-wit spelen met Japanse voice-over bijvoorbeeld) komt elke samurai-liefhebber ongetwijfeld aan zijn trekken.

ghost of tsushima boxart

Ghost of Tsushima

Ontwikkelaar: Sucker Punch Productions

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4

Releasedatum: 17/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Paper Mario: The Origami King

Releasedatum: 17 juli 2020
Platformen: Nintendo Switch

The Origami King is ondertussen alweer het zesde deel in de charismatische spin-off reeks. King Olly heeft het Mushroom Kingdom in zijn greep en het is aan Mario om het vijandige leger (de Folded Soldiers) onder de duim te krijgen en zo het koninkrijk te redden van de ondergang. De serie is wat gemoderniseerd met een open wereld waarin Mario kan gaan en staan waar hij wil en ook het gevechtsysteem werd op de schop genomen.

paper mario the origami king boxart

Paper Mario: The Origami King

Ontwikkelaar: Nintendo

uitgever: Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 17/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Destroy All Humans!

Releasedatum: 28 juli 2020
Platformen: Windows, PS4, Xbox One, Stadia

Destroy All Humans: One Giant Step On Mankind, de humorstische parodie op alienfilms, verschijnt voor het eerst sinds 2008 terug op onze gameplatformen. De game is een volledige remake van de gelijknamige game uit 2005. In de game speel je als Crypto, een alien die in 1959 op de aarde arriveert om DNA van mensen te oogsten. Dat doe je met een hele verscheidenheid aan wapens, zoals de Zap-O-Matic en uiteraard de Anal Probe om je vijanden mee te verslaan. De originele game ontving vrij positieve feedback (74/100 op Metacritic) waarbij vooral de mooie graphics en vernietigbare omgevingen geprezen werden.

destroy all humans boxart

Destroy All Humans!

Ontwikkelaar: Black Forest Games

uitgever: THQ Nordic

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Xbox One / Google Stadia

Releasedatum: 28/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Fairy Tail

Releasedatum: 30 juli 2020
Platformen: PS4, Switch

Voor anime fans is er ook iets leuks deze maand. Fairy Tail komt naar consoles. De anime eindigde ongeveer een jaar geleden. Gelukkig kunnen we de verhaallijn van The Grand Magic games opnieuw beleven. Deze keer kijken we niet passief toe maar spelen we het ook. Met 10 speelbare personages van onze favoriete guild, verslaan we verschillende vijanden in een turn-based RPG.

fairy tail 2020 boxart

Fairy Tail

Ontwikkelaar: GUST Studios

uitgever: Koei Tecmo

Platformen: Nintendo Switch / PlayStation 4

Releasedatum: 30/07/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!