Welke games zijn je vakantiegeld waard?

PlayStation maakt zich klaar voor de PS5 release, Xbox kwam met een aankondigingen van nieuwe games en lanceert binnenkort Project xCloud en Nintendo doet gewoon zijn eigen zin. Daardoor is het een vrij rustige maand, maar er zijn toch wat games die we in ons vizier hebben. Dit zijn onze aanrader.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Releasedatum: 4 augustus
Platform: Windows, PS4

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig een battle royale lanceert, maar dat betekent niet dat ontwikkelaars niet meer origineel uit de hoek kunnen komen. Fall Guys werd ontwikkeld door Mediatonic en wordt uitgegeven door Devolver Digital. Dan weet je al dat het een game wordt die zichzelf niet te serieus neemt.

De game werd gebaseerd op programma’s zoals Wipeout waar deelnemers zich via obstakels naar de finish moeten vechten. In Fall Guys worden 60 spelers in een map gedropt waar ze zo lang mogelijk moeten overleven om zo de kroon te grijpen. Heb je PlayStation Plus, dan kan je helemaal gratis aan de slag met de game. De game is namelijk een van de gratis titels voor PlayStation Plus in augustus.

fall guys ultimate knockout

Fall Guys: Ultimate Knockout

Ontwikkelaar: Mediatonic

uitgever: Devolver Digital

Platformen: Windows / PlayStation 4

Releasedatum: 04/08/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Horizon Zero Dawn (pc release)

Releasedatum: 7 augustus 2020
Platform: PC (reeds beschikbaar op PS4)

In 2017 kwam het Nederlandse Guerrilla Games met een hoogtepunt in het action-adventure genre genaamd Horizon: Zero Dawn. De game verwierf meteen aanzien als een van de beste PS4-exclusives, dus de backlash wanneer bekend werd dat de game ook naar pc zou komen, was dan ook niet te min. Toch is het alleen maar positief dat een grotere groep mensen nu ook van deze topper kan genieten. En als de pc-versie even kwalitatief werd gemaakt als die van Death Stranding, dan hebben we al helemaal niets te klagen.

Ondertussen is het uitkijken naar Horizon Forbidden West, het vervolg dat in 2021 naar PlayStation 5 komt.

horizon zero dawn boxart

Horizon Zero Dawn

Ontwikkelaar: Guerrilla Games

uitgever: Sony Interactive Entertainment

Platformen: PlayStation 4 / Windows

Releasedatum: 28/02/2017

Koop deze game:

logo bol.com

Microsoft Flight Simulator

Releasedatum: 18 augustus 2020
Platform: PC (later ook Xbox One)

Microsoft Flight Simulator is ongetwijfeld een van de technisch meest geavanceerde games uit deze generatie (en waarschijnlijk ook de volgende generatie). De graphics zijn werkelijk fenomenaal en met de kracht van Microsoft’s cloud-infrastructuur geniet je ook van zaken zoals real-time vliegverkeer en dynamische weersomstandigheden. Of je nu traint voor je vliegbrevet of gewoon wil genieten van de mooie omgevingen, de nieuwe Flight Simulator zal niet teleurstellen.

Heb je een computer met schijfstation, dan is het misschien wel een leuk idee om de fysieke editie te kopen. Die komt namelijk op 10 schijfjes.

flight simulator boxart

Microsoft Flight Simulator

Ontwikkelaar: Asobo Studio

uitgever: Xbox Game Studios

Platformen: Windows / Xbox One

Releasedatum: 18/08/2020

Koop deze game:

logo bol.com

No Straight Roads

Releasedatum: 25 augustus 2020
Platform: PS4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows

Speel je een weg door Vinyl City met behulp van muziek. No Straight Roads is een unieke action-adventure game die gebaseerd is op muziek. Je speelt als rockartiesten die strijden tegen het EDM -imperium. Een avontuur vol muziek dus.

Vijanden vallen aan op het ritme van de muziek terwijl spelers vrij kunnen bewegen. Een hoofdtelefoon gebruiken voor deze game is aangeraden!

no straight roads boxart

No Straight Roads

Ontwikkelaar: Metronomik

uitgever: Sold Out

Platformen: PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Windows

Releasedatum: 25/08/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Wasteland 3

Releasedatum: 28 augustus 2020
Platform: PS4, Xbox One, PC, macOS, Linux

Op 28 augustus kan je met meer dan genoeg aan de slag, maar eerst en vooral met Wasteland 3. Deze RPG van ontwikkelaar inXile Entertainment (uitgegeven door Deep Silver) is een vervolg op Wasteland 2 (shocker, I know).

In de game begeef je jou in een post-apocalyptisch Colorado waar je het laatste overlevende lid van Team November onder de knoppen krijgt. De game is een squad-based RPG met turn-based combat, analoog aan pakweg XCOM of Gears Tactics.

wasteland 3 boxart

Wasteland 3

Ontwikkelaar: inXile Entertainment

uitgever: Deep Silver

Platformen: Windows / macOS / PlayStation 4 / Xbox One / Linux

Releasedatum: 28/08/2020

Koop deze game:

logo bol.comlogo Amazon

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Releasedatum: 28 augustus 2020
Platform: Windows, Switch, PS4

De enige voetbalgame die Timon zou spelen zou een anime voetbalgame zijn. Zeker wanneer hij er zo spectaculair uitziet als Captain Tsubasa: rise of New Champions. Captain Tsubasa is een manga/anime reeks die al een hele tijd bestaat. Het verhaal gaat over een 11-jarige jongen die ervan droomt om de Fifa World Cup te winnen. In 2018 kwam er nog een nieuwe reeks uit van de anime die zo’n 52 episodes telt.

Met superpower shots en spinnende voetballen scoor je punten in deze voetbalgame. Inazuma Eleven gaat echter iets meer over de top dan Captain Tsubasa, maar Tsubasa duikt wel op als een rivaal voor de andere anime voetbalserie.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Ontwikkelaar: Tamsoft

uitgever: Bandai Namco Entertainment

Platformen: Windows / PlayStation 4 / Nintendo Switch

Releasedatum: 28/08/2020

Koop deze game:

logo bol.com

Nexomon: Extinction

Releasedatum: 28 augustus 2020
Platform: PS4, Switch, Xbox One, PC

Een klassieke monster tamer RPG. Met Nexomon: Extinction komt de tweede game in de Nexomon serie komt naar de huidige generatie consoles en PC. De eerste game was een iOS-exclusive en vond pas later zijn weg naar Steam. In Extinction krijg je 300 unieke Nexomon om te vangen en te trainen.

De Nexomon serie haalde zijn inspiratie uit de Pokémon serie, dat is duidelijk wanneer je de screenshots van de game bekijkt. De screenshots geven een mobile gevoel, maar dat wordt dus verklaard door de origine van de game franchise.

Nu we nog even moeten wachten op de volgende expansion van Pokémon Sword & Shield kunnen we onze vangvaardigheden toch nog steeds gebruiken om Nexomon te temmen.

Welke game ga jij halen in augustus?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Gamerverse
Author

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!