Gisteren was er een kleine Pokémon Direct die zich focuste op de Pokémon franchise. Daarin werd het beste nieuws ooit gegeven (Mystery Dungeon remake) en een release datum voor Pokémon Home. Maar het nieuws waar er heel wat ophef over ontstond, is de DLC-content voor Sword & Shield.

DL what?

Twee DLC’s werden aangekondigd in de Direct. Beiden geven je toegang tot nieuwe Pokémon, oude Pokémon (een tweehonderdtal extra) en een nieuw gebied om te verkennen. Dat hoor je goed! Nieuwe Pokémon. Maar ook oude Pokémon in nieuwe vormen! Om spoilers te vermijden zal ik deze op het einde van het artikel plaatsen. Zo kan je nog zonder zorgen verder lezen.

Isle of Armor

De eerste is “The Isle of Armor”. Deze brengt je naar een nieuw gebied waar je zal trainen in een dojo. Afhankelijk van welke versie je hebt, krijg je een andere rivaal. Dat is dus een beetje hetzelfde principe als met de gym leaders.

Je krijgt een Pokémon die je kan laten evolueren verder in dit verhaal. Voor beide versies is er een exclusive vorm, die op hun beurt ook beiden een exclusive Gigantamax vorm hebben. Nieuwe items zullen ook geintroduceerd worden in deze expansion. Zoals Apricorn balls, exp items en meer.

The Crown Tundra

De tweede uitbreiding komt wanneer de blaadjes van de bomen beginnen te vallen. The Crown Tundra focust opnieuw op een nieuw gebied die te verkennen zal zijn en een verhaal rond een nieuwe mythical Pokémon. Ook komt er een nieuwe co-op ervaring waarin je oudere legendary Pokémon kan vangen. Nog beter, sommigen hebben ook een nieuwe vorm!

Is DLC iets slecht?

Persoonlijk vind ik niet dat de DLC expansion pass iets slecht is. We moeten 30 euro neertellen per spel voor de expansion pass. In totaal dus 90 euro voor een volledige game. De meesten zijn ontmoedigd door het feit dat er slechts 200 oude Pokémon terugkomen. Wat de Galarian dex op 600 Pokémon brengt, min of meer. 90 euro neertellen en nog steeds niet alle Pokémon in de game verwerken lijkt voor sommigen wat bedrog.

Maar we wisten hoe dan ook dat niet alle Pokémon in de game zouden zitten.
Ik vind het alvast niet erg dat er een DLC komt in plaats van de gebruikelijke enhanced versies. Vanaf het begin deed Pokémon al aan een “verbeterde versie” van de twee die ze uitbrachten. Zo was er Red & Blue (en Green in Japan) waarvan de verbeterde versie dan Yellow was. Zo ging het verder tot en met de vijfde generatie. Toen kwamen er plots twee nieuwe versies uit van deze games.

Daarna stopten ze even en was er geen verbeterde versie bij X & Y. Maar met Sun en Moon deden ze het opnieuw. Dan wordt het wel een beetje kostelijk om al deze games in huis te halen. Ultra Sun & Ultra Moon veranderden nu niet zodanig veel aan het spel waardoor het niet de moeite werd om beiden in huis te halen. Met Black 2 en White 2 veranderde er wel heel wat. De verhaalmodus van deze games is trouwens één van de beste die ik heb gespeeld.

Maar mijn punt hier is dus dat ik liever een DLC heb dan dat ik nieuwe games moet kopen. Hoewel het op zich op hetzelfde prijskaartje komt. 45 euro per 3DS game. 60 euro + 30 euro voor de volledige Switch game. Als je de volledige Sun en Moon serie koopt kom je uit op 180 euro. Zo ook met de DLC packs en de Switch games.

Ik speel hoe dan ook liever niet nogmaals een mediocore verhaal. Ik bouw liever verder op een game die ik al gespeeld heb. Ook zorgt een DLC ervoor dat niet alles in één klap kan worden ‘gedatamined’. We wisten dat er nog een aantal Pokémon afwezig waren in de dex die wel in de data zaten, maar we wisten niets over de nieuwe vormen of de nieuwe Pokémon!

Een DLC lijkt voor mij hoe dan ook een betere oplossing dan een verbeterde versie. Wanneer je vroeger een Pokémon game kocht, wist je dat er nog een betere versie aan zat te komen binnen een jaar. Nu heb je dat niet. Je bent uiteraard ook niet verplicht om alle DLC’s te kopen. Je kan, hoe dan ook, traden met mensen, ook al heb je de DLC niet gekocht. Zo kan je, bijvoorbeeld, de expansion pass kopen voor Sword en dan traden met een vriend voor de exclusives van Shield. Niemand verplicht je, maar als echte fan koop ik hoe dan ook alles.

En zo zie je mij, die alvast zijn pre-orders plaats voor de expansion passes, en hopelijk ook jou, in the Gamerverse!

In dit artikel

Pokémon Shield

Pokémon Shield

Ontwikkelaar: Game Freak

Uitgever: The Pokémon Company / Nintendo

Platformen: Nintendo Switch

Releasedatum: 15/11/2019

Koop deze game:

logo bol.com

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!