Met een rockster aan de top

Gisteren keken we nog naar de verschillen in verkoopcijfers van alle consolegeneraties door de jaren heen, maar vandaag nemen we de software onder de loep. Welke games verkochten het best?

Dankzij een onderzoek van Beslist.nl ontvingen we een duidelijke vergelijking van alle consolegeneraties van PlayStation en Xbox. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk dat Xbox zwaar het onderspit moet delven als het aankomt op aantal verkochte consoles. Maar welke game werd het vaakst gekocht voor al deze consoles?

Opvallend is dat Grand Theft Auto V maar liefst vier keer in de lijst staat. De game is namelijk de best verkochte game op PS3 en Xbox 360, maar ook tijdens de huidige generatie (PS4 en Xbox One) zien we een exacte kopie. GTA V was namelijk ook de best verkochte game op PS4 en Xbox One. Vinden we binnen enkele jaren GTA VI terug als best verkochte game op PS5 en Xbox Series S/X?

Best verkochte games op PlayStation consoles

PlayStation (1995)
Na een ontwikkeltijd van vijf jaar, verscheen de racing game Gran Turismo voor PlayStation. Ontwikkelaar Polys Entertainment kon daar de vruchten van plukken, want met bijna 11 miljoen verkochte exemplaren is het de best verkochte PlayStation-game. De game wordt tot op vandaag nog steeds gezien als een van de beste games ooit gemaakt.

PlayStation 2 (2000)
Grand Theft Auto: San Andreas, wie heeft het niét gespeeld? Het is dan ook geen verrassing dat de game op nummer 1 staan in de lijst van best verkochte PS2-games (meer dan 17 miljoen verkochte exemplaren)

PlayStation 3 (2007)
Ondanks dat de game pas op het einde van de levenscyclus van de PS3 verscheen, kon Grand Theft Auto V zich een weg opboksen naar de best verkochte game voor PlayStation 3. De game verkocht 15 miljoen exemplaren.

PlayStation 4 (2013)
En alsof de PS3-generatie winnen nog niet voldoende was, slaagde Rockstar erin om ook in de huidige consolegeneratie de game relevant te houden. Met maar liefst 20 miljoen verkochte exemplaren mag GTA V zich weer kronen tot de best verkochte game voor PS4. Uncharted 4: A Thief’s End staat op een tweede plaats met een indrukwekkende 16 miljoen verkochte exemplaren.

Best verkochte games op Xbox consoles

Xbox (2001)
Ondanks het feit dat de verkoopcijfers van de originele Xbox niet meteen konden overtuigen, maakte de console wel indruk met zijn vooruitstrevende Xbox Live-functionaliteit. Het is dan ook niet verrassend dat Halo 2, de populairste online game voor Xbox ook de best verkochte game is voor het systeem. Halo 2 ging ruim 8 miljoen keer over de toonbank.

Xbox 360
Alhoewel je er vandaag de dag nog maar vrij weinig van hoort, stond het Xbox 360-tijdperk helemaal in het teken van de Kinect-camera. Kinect Adventures, een game die zat inbegrepen bij de Kinect, werd zo’n 24 miljoen keer verkocht en is daarmee de best verkochte game voor de Xbox 360. Kijk je puur naar afzonderlijke games (zonder dat ze deel zijn van een bepaalde bundel), dan kunnen we Call of Duty: Modern Warfare 3 tot winnaar kronen met meer dan 14 miljoen verkochte exemplaren.

Xbox One
Ongelofelijk, maar waar: GTA V verovert zijn derde plaats in deze lijst. Met 8 miljoen verkochte exemplaren is het de best verkochte game van het Xbox One-tijdperk en daarmee troeft het Call of Duty: Black Ops 3 af (meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren).

Wat wordt de best verkochte game voor PS5 en Xbox Series S/X? Drop je voorspelling in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

1 reactie

  1. Avatar

    Zoals gedacht inderdaad! GTA domineert en is vaak een reden voor sommige om een Xbox of PlayStation te kopen.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!