Pirates of the Caribbean is een alom geliefde franchise, maar zowat iedereen is het erover eens dat de kwaliteit van de films enkel gedaald is bij elke iteratie. Toch betekent dat niet dat we afscheid hoeven te nemen van de franchise, want Disney komt met een reboot. Een reboot waarin de rol van Jack Sparrow mogelijk vertolkt zal worden door Zac Efron.

In 2018 werd bekend dat er een reboot van Pirates of the Caribbean zit aan te komen. Voor het ontwikkelen van de reboot nam Disney onder andere Tedd Elliot en Craig Mazin in de arm. Tedd Elliot werkte mee aan het verhaal van de eerste vier Pirates-films. Craig Mazin verdiende recent nog zijn sporen met het script van Chernobyl. Oorspronkelijk zou het verhaal van de nieuwe film geschreven worden door de Deadpool-schrijvers, maar die lieten het project in februari 2019 links liggen.

Reboot, prequel of spinoff?

Gezien het succes van de Star Wars spinoff The Mandalorian, lijkt het zeker niet onrealistisch dat Disney gelijkaardige plannen heeft met Pirates of the Caribbean. Dat is ook precies wat de bronnen van wegotthiscovered.com hebben gemeld. Volgens hen komt Disney met een exclusieve prequel show voor Disney Plus. In die serie zouden we een jonge Jack Sparrow volgen die naar schatten jaagt over de hele wereld.

zac efron baywatch
Zac Efron in Baywatch

Kan Pirates zonder Johnny Depp?

Wie Pirates of the Caribbean zegt, zegt Johnny Depp als Jack Sparrow. Het ziet er echter naar uit dat we binnenkort afscheid moeten nemen van die gedachte, want bronnen melden dat Disney andere horizonten verkent. Ze zouden een aantal andere mogelijkheden verkennen om de rol van Jack Sparrow aan uit te besteden, waaronder High School Musical-ster Zac Efron. Het valt nog af te wachten hoe het publiek daarop gaat reageren, want Johnny Depp en en zijn iconische karakter zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Is een prequel serie de ideale manier om de franchise nieuw leven in te blazen?

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!