Spoilervrije review (behalve een vermelding over Infinity War).

Zoals altijd kijk ik elke MCU (Marvel Cinematic Universe) film op het grote doek met mijn BFF (sorry Thibault). Met de nieuwe Spider-Man: Far From Home was dit dan ook opnieuw het geval.

Millenial Issues

De eerste Spider-Man vond ik persoonlijk heel wat minder. Het werd vaak bekritiseerd dat ze Peter Parker steeds jonger en jonger maakten, maar aan de andere kant zorgden ze er ook voor dat Aunt May jonger en jonger werd. Daar hoor je me niet over klagen.

mcu aunt may
Aunt May before the MCU -> Aunt May after the MCU

Spider-Man is op dit moment slechts een jongetje die nog op de middelbare school zit. En er zijn wat teenager problemen: er is een meisje en het wordt awkward. Zijn onvolwassenheid schijnt telkens duidelijk uit en dat doet het opnieuw in deze film. Deze film is niet zoals alle andere Marvel-movies, het gaat wat speelser om met de wereld.

Maar dat onvolwassen gedrag ligt mij niet echt. Begrijp me niet verkeerd, Spider-Man is een goede toevoeging aan het MCU. Het was een hartverscheurend moment zowel voor Tony (love you 3000) en voor ons toen hij werd weggeblipt (aka tot stof werd veranderd) in Avengers: Infinity War.

Maar wat zijn standalone movies betreft, daar ben ik toch niet zo’n fan van. Dat komt grotendeels door de onvolwassenheid die de franchise meedraagt. De vorige twee reeksen van Spider-Man spraken mij dan toch wel meer aan.

Better than the first

Hoewel ik niet zo fan ben van deze franchise, moet ik wel zeggen dat deze Far From Home film beter was dan Spider-Man: Homecoming uit 2017. Niet dat deze super goed is, maar hij is beter. En dat is vooral door de bad guy (Mysterio, Jake Gyllenhaal) in de film, in de vorige film vond ik de main-villain helemaal niet goed uitgewerkt.

spider-man far from home villain
Vulture, Main Villain in Spider-Man: Homecoming

Deze keer werd het wel wat beter aangepakt. Geen zorgen, deze review is spoiler free. Maar Vulture was toch wel één van de slechtste villains in de MCU. En dan bedoel ik qua uitwerking, niet qua slechtheid. Gelukkig werd het deze keer beter gedaan en de villain in Far From Home vind ik op zich wel creatief uitgewerkt. Misschien ben ik zelf meer fan van de villain dan van Spider-Man zelf…

In deze film schijnt de onvolwassenheid opnieuw uit, maar halverwege de film wordt dit toch wat weggelaten. Zijn karakter verandert naar een iets volwassenere variant. Hopelijk zal dit ook zo blijven in de volgende films van de franchise.

Marvel post-credits

Hoewel de film niet zo mind-blowing was als ik gehoopt had, zorgden de post-credit scenes daar wel voor, iets waar Marvel bekend voor staat. Vergeet dus zeker niet om tot het einde van de film te blijven zitten, want er zijn twee post-credit scenes.

Wat waren die post-credit scenes? Is de multiverse geteased? Een nieuwe main-villain zoals Thanos? Het begin van Phase 4? Om dat te weten zal je de film zelf moeten gaan kijken in de bios.

Far From Home: Yay or nay?

Als je de MCU volgt is het zeker een yay. Je moet nu eenmaal elke film zien (inclusief Avengers: Endgame) om mee te zijn met de MCU. Mocht je hem gewoon zomaar willen zien omdat je een fan bent van Spider-Man, ga je gang. Maar als je niets snapt van de post-credit scene raad ik je aan om naar Captain Marvel te kijken.

Als je geen fan bent van Spider-Man of de MCU is het een nay. Er zijn tal van betere films die je kan kijken in plaats van Far From Home. Guardians of the Galaxy of The Amazing Spider-Man zijn voorbeelden hiervan. En daarvoor moet je niet volledig mee zijn met de MCU.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Timon
Author

Ik kijk graag verder dan de grote titels en laat me graag verrassen door de fijne dingen in het leven, zoals een goede wijn en een indiegame die onder de radar leeft. Triple-A games vind ik vaak nogal inspiratieloos en daarom volg ik de indiewereld met een arendsoog. Tot mijn wilde dromen behoort dan ook de wens om ooit zelf een indie game te maken. Naast mijn drukke planning als Trophy Hunter, kan je me vaak vinden op TeamFight Tactics. Verder kan je me steeds plezieren met een Monster Collector, Roguelike of een tactische cardgame.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!