Update (23 maart om 12u50)

Disney heeft tegenover Disneyverse verklaard dat dit enkel betrekking heeft tot de Verenigde Staten. “De vervolgplannen voor Onward in België zijn gezien de omstandigheden nog niet duidelijk,” wordt gemeld.


Origineel bericht (20 maart om 14u45)

Onward was voor Disney-fans ongetwijfeld een van de hoogst geanticipeerde films van 2020, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Net wanneer de film uitkwam in de zalen, werden zowat alle filmzalen namelijk gesloten. De film maakte dus geen kans op een succesvolle release, maar Disney hoopt nu alsnog een positieve kanteling teweeg te brengen door de film digitaal te verkopen en uit te brengen op Disney Plus.

Het was behoorlijk zuur voor ondergetekende dat de lokale bioscoop zijn deuren sloot net op de dag waarop ik kaartjes gereserveerd had voor Onward. Kort daarna sloten ook de Nederlandse bioscopen hun deuren, dus er was geen enkele manier meer om Onward te zien. Zonde natuurlijk dat een film waar maandenlang met man en macht aan werd gewerkt, ten dode was opgeschreven.

Een ideale oplossing leek alvast om de film alvast digitaal te verkopen, zodat er toch nog wat inkomsten konden worden vergaard. Heel wat intelligente mensen stelden dat idee dan ook voor aan Disney.

En de Disneygoden hebben onze gebeden aanhoord, want vandaag kondigt Disney aan dat Onward in Amerika reeds vanaf vanavond digitaal wordt verkocht. Op 3 april komt de film ook naar de Amerikaanse versie van Disney Plus.

We hebben bij Disney nagevraagd naar hun plannen voor de uitrol in België en Nederland en zullen dit artikel bijwerken van zodra we meer informatie hebben. Het ziet er alvast naar uit dat we geen maanden meer hoeven te wachten op Onward!

Disney doet er dus alles aan om het leven van hun leden een stuk aangenamer te maken in deze ingewikkelde tijden. Eerder brachten ze bijvoorbeeld ook Frozen 2 vroegtijdig uit op Disney Plus.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!