Het gebeurt niet vaak dat een Disneyfilm een leeftijdsrating krijgt waaruit blijkt dat de film niet voor kinderen is weggelegd. Toch heeft Mulan in Amerika een zeldzame PG-13 rating gekregen, wat betekent dat de film sequenties bevat die ongepast kunnen zijn voor kinderen onder 13 jaar.

Het MPAA (Motion Pictures Association of America) heeft Mulan een PG-13 rating gegeven. Concreet betekent dit dat ouders voorzichtig moeten zijn, aangezien de film sequenties bevat die ongepast kunnen zijn voor kinderen onder 13 jaar. Het is reeds sinds Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2017) geleden dat een Disney-film een PG-13 rating kreeg. Extra opvallend: het is de eerste live-action remake van Disney met zo’n hoge leeftijdsrating.

In tegenstelling tot pakweg The Lion King of Bambi, wordt Mulan een live-action remake met een iets gewelddadiger thema. Mulan vertelt namelijk het verhaal van een vrouw die mee wil vechten tegen de invasie van de Hunnen. Tijdens de film zijn er dan ook tal van vechtscènes te zien.

Bezorgdheid voor box-office

Er wordt verwacht dat Mulan het moeilijk zal krijgen om indruk te maken op de box-office. Door de uitbraak van het Coronavirus in China, is het daar namelijk niet zo evident om iedereen samen in een cinemazaal te krijgen. Bovendien verschijnt de nieuwe Bond-film, No Time to Die, reeds vroeg in april.

Mulan komt op 25 maart naar de lokale filmzalen.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!