Een opening van Disneyland Parijs lijkt voorlopig nog niet om de hoek, maar Disney World bereidt zich voor op een grote heropening. Dat gaat natuurlijk niet zonder strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Walt Disney World (Florida) heeft een plan ingediend om hun parken terug te openen voor het grote publiek. Wanneer groen licht wordt gegeven vanuit de overheid, kan Disney effectief de parken terug openen, iets waar ze zich nu op voorbereiden. De heropening gebeurt in delen. Op 11 juli wordt het Magic Kingdom geopend, een van de vier attractieparken van het Disney World Resort, samen met Animal Kingdom, zo meldt Inside the Magic. Enkele dagen later, op 15 juli worden ook EPCOT en Hollywood Studios geopend.

Verplichte mondmaskers en temperatuurcontroles

Dat gebeurt natuurlijk met strikte richtlijnen en de nodige limitaties. Deze richtlijnen werken door Jim MacPhee, de Senior Vice President of Operations bij Walt Disney World, voorgesteld in een presentatie. Enkele maatregelen:

  • Mondmaskers zullen verplicht zijn voor alle gasten en castleden.
  • Er worden stations neergezet zodat gasten en de cast regelmatig hun handen kunnen wassen.
  • De capaciteit van het park wordt teruggeschroefd om de social distancing te respecteren, net zoals de capaciteit van restaurants, attracties, bussen, monorails en meer.
  • Er wordt vaker en uitgebreider schoongemaakt.
  • De temperatuur van gasten en cast wordt gecontroleerd aan de ingang via contactloze scanners.
  • Er zijn geen meet and greets met Disneyfiguren mogelijk. De Disneyfiguren zullen nog steeds rondlopen in het park, maar gasten zullen afstand moeten houden.
  • Geen makeover-mogelijkheden.
  • Er zijn geen vuurwerkshows of parades, aangezien er tijdens die shows een grote mensenmassa samenkomt.
  • De speelpleinen voor kinderen zullen niet worden geopend.
  • Kostuums voor castleden worden niet langer gedeeld.

Een volledig overzicht van alle maatregelen vind je op onderstaande screenshots uit de presentatie, bekomen via Inside The Magic.

disney world corona heropening
Credit: ITM/Orlando Task Force
disney world corona heropening
Credit: ITM/Orlando Task Force

Ondanks alle maatregelen, kijkt Disney ernaar uit om hun magie terug in het leven van hun gasten te brengen.

Zou jij in deze omstandigheden Disneyland willen bezoeken? Laat het weten in de comments!

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!