Update: 05/01/2020

Voorlopig lijken de films enkel verdwenen te zijn van het Amerikaanse Disney+. In Nederland zijn alle films immers nog beschikbaar.


Origineel bericht: 03/01/2020, 10:00

Toen Disney+ werd aangekondigd, gebeurde dat met de belofte dat het – in tegenstelling tot Netflix – geen rotatiesysteem heeft, dus dat de dienst alle content van Disney’s uitgebreide geschiedenis bevat. Nu blijkt dat rechtenkwesties weer eens ingewikkelder zijn dan gedacht, want Disney moest toch enkele films van het platform halen.

Home Alone is dakloos

Na de kerstdagen hebben we misschien geen behoefte meer aan Home Alone, maar gebruikers waren toch misnoegd toen Home Alone en Home Alone 2: Lost in New York op 1 januari 2020 van Disney+ werden gehaald. Volgens The Verge is dat te wijten aan oude deals die er nu voor zorgen dat Disney een beperkt aantal films van het platform moet halen. Wanneer die licenties aflopen, zullen de films het platform weer vervoegen.

Het gaat dan niet alleen om Home Alone, maar bijvoorbeeld ook om Dr. Dolittle, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en The Sandlot. De films werden verwijderd zonder voorafgaande melding van Disney, en ook op dit moment is er nog geen officiële melding van het bedrijf.

Terugkeer naar Netflix?

Eerder kwam Bloomberg met een verslag over de deals tussen Disney en Netflix. Zo’n twee jaar geleden stopte Disney namelijk met licenties te verlenen aan Netflix voor hun films omdat ze hun eigen streamingservice aan het bouwen waren, maar dat wil niet zeggen dat we geen Disney-films meer krijgen op Netflix. Volgens Bloomberg zou – volgens de deal tussen Netflix en Disney – elke film die verscheen tussen januari 2016 en december 2018 terug op Netflix verschijnen in 2026. Als je Black Panther wil bekijken, maar niet wil betalen voor Disney+, dan kan je er dus ook voor kiezen om te wachten tot 2026.

black panther
Volgens de huidige deal tussen Disney en Netflix, zouden blockbusters zoals Black Panther in 2026 terug op Netflix verschijnen.

Aan alles komt een eind

Tenzij Home Alone letterlijk je reden om te leven is, is er voorlopig nog niet meteen een gigantisch probleem. Wel is het een belangrijke herinnering aan het feit dat streamingdiensten altijd gebonden zijn aan ingewikkelde rechtenkwesties. Het idee dat Disney+ alles zou bevatten dat Disney ooit heeft uitgebracht, lijkt dus te mooi om waar te zijn, zelfs voor zo’n dromerig bedrijf als Disney.

Bron: The Verge

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!