Een petitie om de Splash Mountain in een nieuw jasje te steken in de strijd tegen racisme, is in zijn opzet geslaagd. Al was Disney al langer bezig met het project.

Hoe magisch Disney ook is, het bedrijf is ook niet perfect en slaat soms de bal mis. Het bedrijf heeft zelfs een vrij duister verleden. In 1946 lanceerde het bijvoorbeeld de film Song of the South, een film die in onze hedendaagse maatschappij gezien wordt als heel racistisch. De film krijgt namelijk heel wat kritiek om de stereotypische en racistische manier voorstelling van Afro-Amerikanen en het verheerlijken van het vooroorlogse Zuiden, aldus CNN. Disney doet goed zijn best om de film achter slot en grendel te houden, zo zal je de film bijvoorbeeld ook niet vinden op Disney Plus.

De petitie (die meer dan 20.000 keer ondertekend werd) wees Disney op deze problematiek en riep Disney op om de boomstamattractie in een nieuw jasje te steken, namelijk van The Princess and the Frog. De film gaat namelijk over Tiana, de eerste zwarte Disney-prinses.

Volgens Disney wordt er al een jaar gewerkt aan het nieuwe thema van de attractie. De attractie zou een muzikaal avontuur moeten worden, met onder andere de alligator Louis. Disney heeft nog geen datum gegeven waarop de nieuwe attractie zal verschijnen, maar ze melden dat Imagineers druk bezig zijn met het maken van een tijdlijn voor de ontwikkeling van de attractie. De Splash Mountain is te vinden in Disneyland Park te Anaheim, het Magic Kingdom park in Orlando en in Tokyo Disneyland.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!