De oorspronkelijke lancering van Disney Plus verliep dan wel niet vlekkeloos, maar ondertussen heeft Disney een sterk momentum opgebouwd met hun nieuwe streamingdienst. Volgens onderzoek van Sensor Tower, werd de mobiele applicatie van Disney Plus reeds 40,9 miljoen keer gedownload.

De mobiele applicatie van Disney Plus werd op iOS en Android reeds 40,9 miljoen keer gedownload, zo blijkt uit onderzoek van Sensor Tower. Ter referentie, dat is zo ongeveer een kwart van het totaal aantal abonnees van Netflix. Het cijfer valt echter met een korrel zout te nemen, want het is niet omdat iemand de applicatie downloadt, dat er ook effectief een betalend abonnement wordt afgesloten. Disney Plus biedt namelijk ook een gratis proefperiode aan, dus wellicht wou een groot deel van deze groep even via deze proefperiode ontdekken of de hype rond de dienst al dan niet terecht is. Verder zullen er ook gebruikers zijn die wel een abonnement hebben, maar enkel kijken via hun smart tv, zonder de applicatie te downloaden op hun smartphone of tablet. Deze mensen vallen dan ook buiten dit getal.

disney plus sensortower.com
Bron: Sensor Tower

Toch blijkt dat Disney Plus het bedrijf geen windeieren legt. Volgens het onderzoek hebben gebruikers ongeveer 97,2 miljoen dollar gespendeerd via de mobiele applicatie. Disney heeft dus al behoorlijk goed verdiend aan abonnees die via de applicatie een maand- of jaarabonnement nemen.

Die inkomsten heeft het bedrijf broodnodig, want ze sparen kosten noch moeite voor de ontwikkeling exclusieve content. Volgens The Hollywood Reporter spendeert Disney zo’n 24 miljard doller aan hun aanbod. Een stuk meer dan Netflix (10 miljard dollar), Amazon Prime (8,6 miljard dollar) of Apple (1 miljard dollar). Met dat budget maken ze onder andere producties zoals de hitserie The Mandalorian en de aankomende exclusives Diary of a Future President en Stargirl.

The American Dream

De dienst is veruit het populairst in Amerika. Volgens het onderzoek zou 84% van de installaties en de uitgaven tijdens de eerste 60 dagen van de dienst afkomstig zijn uit Amerika. Dat Disney Plus enorm populair is in Amerika, is niets nieuws. Vorige maand bleek namelijk al dat Disney Plus de meest gebruikte zoekterm was in Google voor 2019. Verder is Disney Plus ook verkrijgbaar in Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland. De dienst komt in het eerste of tweede kwartaal van 2020 ook naar België.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!