Na zijn vertrek meerdere keren uit te stellen, heeft CEO Bob Iger afscheid genomen van zijn rol als topman bij Walt Disney. Bob Chapek zal de fakkel van hem overnemen. Het bedrijf hoeft dus enkel de achternaam te wijzigen op de naambordjes, dat bespaart hen ongetwijfeld heel wat geld.

Het nieuws komt behoorlijk plots, maar aan de andere kant is het geen geheim dat Bob Iger al eerder speelde met het idee om op pensioen te gaan. Hij vond er echter nooit een goed moment voor, want met de overname van 21st Century Fox en het ontwikkelen van hun eigen streamingdienst was het drukker dan ooit bij de mediagigant. Iger zegt Disney nog niet meteen vaarwel, want tot 2021 blijft hij voorzitter bij het bedrijf. In die positie zal hij voornamelijk waken over het creatieve gedeelte van het bedrijf, zo blijkt uit een persbericht. Tijdens de komende 22 maanden zal hij ook Chapek inwerken als CEO.

Marvel, Star Wars en The Simpsons

Bob Iger heeft niet stilgezeten in zijn rol van Disney-topman sinds 2005. Hij zorgde onder andere voor de overname van Lucasfilm, het bedrijf achter onder andere Star Wars en Indiana Jones. Bovendien zat hij ook achter de overname van Marvel in 2009 en tot slot de overname van 21st Century Fox in 2019. Dankzij die overnames, kan Disney uitpakken met sterke content op hun eigen streamingplatform Disney Plus. Het is net omdat Disney net hun streamingdienst heeft gelanceerd, dat Bob Iger dit als de ideale mogelijkheid ziet om op pensioen te gaan.

Van de ene Bob naar de andere

Bob Chapek heeft al wat ervaring met Disney leiding, want sinds enkele jaren heeft de man de leiding over de Disney pretparken en de merchandise-afdeling. Hij wordt de zevende CEO van Disney. Iger onderschrijft Chapek voor zijn “visionaire leiderschap” en laat blijken volledig in de man te geloven.

disney bob chapek
Bob Chapek werkt al 27 jaar voor Disney.

De beurs reageert alvast bezorgd op het nieuws, want het aandeel van Disney heeft al meer dan 3 procent in de nabeurse handel verloren.

Volg Gamerverse

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat speelt in het gaming universum!

Dit artikel kan links bevatten waarbij Gamerverse een commissie krijgt bij een verkoop (affiliate links). Meer informatie over onze verdienmodellen vind je op onze beleidspagina

Thibault
Author

Reeds van kindsbeen af heb ik een passie voor gaming journalistiek en Gamerverse is daarom een droom die uitkomt. Mijn schrijfsels gaan meestal over de grote blockbusters, evoluties in het wereldje en opiniestukken. Tot mijn favoriete games behoren Tomb Raider, Uncharted, Far Cry 3, Heavy Rain ... Kortom, als er een action-adventure game is, is er een grote kans dat ik hem gespeeld heb.

Deel je mening!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel dit artikel

Deel dit artikel met je vrienden!